REISER TIL BRASIL:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REISER TIL BRASIL: Per-Mathias Høgmo. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Høgmo skal se elleve kamper under Brasil-VM

Fokuserer spesielt på to lag.

ULLEVAAL (Dagbladet): En av årets største begivenheter, fotball-VM i Brasil, nærmer seg med raske skritt. Brasil åpner mot Kroatia 12. juni, og dermed er fire års ventetid over.

Kroatia er også en av to nasjoner Norges landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, vil ha spesielt fokus på under mesterskapet. Den andre nasjonen er Italia, og svaret er enkelt:

Begge er i Norges gruppe i EM-kvaliken som starter i september.

- Jeg skal være i Brasil i 14 dager og se elleve kamper. Jeg skal få med meg Kroatia to ganger, og jeg skal se Italia to ganger, forteller Høgmo til Dagbladet.

- Det er viktig å få sett lagene vi skal møte, og følge med på internasjonale trender.

Seriestart Norge kom som kjent ikke til VM. Nå forsøker Høgmo å bygge opp et slagkraftig mannskap som forhåpentligvis kvalifiserer seg til Frankrike-EM i 2016. Første motstander i kvaliken er Italia på Ullevaal 9. september.

Førstkommende fredag er det seriestart i Tippeligaen. Skisesongen går ubønnhørlig mot slutten, og mandag ettermiddag mobiliserte fotballfolket til kickoff på Ullevaal stadion.

- Det er godt å registrere en herlig entuasiasme før starten i Tippeligaen. Signalene ute i distriktene tyder på at det er mye forventninger, sier Høgmo.

Han holder Rosenborg som favoritt, foran Strømsgodset og Molde.

Tørster etter mesterskap Høgmos fokus er likevel landslaget. Han vet vi er nasjon som tørster etter det første mesterskapet siden 2000.

Landslagssjefen har brukt vinteren til å se mye internasjonal fotball. Han har snakket med spillere og sportsdirektører.

De neste treningskampene er i slutten av mai, mot Frankrike (borte) og Russland (hjemme). Høgmo opplyser at sistnevnte kamp ikke kommer til å ha et politisk aspekt.

- Ikke slik det ser ut nå. Vi følger til enhver tid det UD råder oss til, sier han.

Så venter en viktig studietur til Brasil, før EM-kvaliken braker løs. Også Malta, Bulgaria og Aserbajdsjan er i Norges gruppe.

STOR BEGIVENHET:   Brasil skal arrangere fotball-VM fra 12. juni til 13. juli. Her fra Maracana stadion i Rio, i en tidlig fase av ombyggingen. Foto: NTB Scanpix
STOR BEGIVENHET: Brasil skal arrangere fotball-VM fra 12. juni til 13. juli. Her fra Maracana stadion i Rio, i en tidlig fase av ombyggingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer