ENGASJERT: Per-Mathias Høgmo mener overgangssystemet her til lands gjør det enda vanskeligere for norske lag å hevde seg i europacupene. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
ENGASJERT: Per-Mathias Høgmo mener overgangssystemet her til lands gjør det enda vanskeligere for norske lag å hevde seg i europacupene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Høgmo slakter de norske overgangsreglene

Mener de ødelegger for sjansene i europacupen.

TROMSØ (Dagbladet): I går tok Tom Høgli og Tore Reginiussen farvel med Tromsø. Trener Per-Mathias Høgmo krever forandringer i overgangsvinduet.

- Det blir feil at vi skal selge i flere måneder før vi kan hente erstattere, sier en oppgitt Høgmo til Dagbladet.

Overgangsvinduet i Norge åpner først 1. august, mens det i store deler av Europa åpner 1. juli. I går spilte Tom Høgli og Tore
Reginiussen sin siste kamp for ligalederen fra ishavsbyen. Høgli er solgt til belgiske Club Brugge, mens Tore Reginiussen har skrevet
under for Odense i dansk superliga.

- Veldig galt
- Vi mister to landslagsspillere, det er klart at det svekker oss. Vi har sagt at vi er avhengig av salg for å drifte, men det blir veldig galt når vi ikke har muligheten til å hente erstattere før i august, fortsetter treneren.

Torsdag spiller Tromsø den første kvalifiseringskampen for europaligaen, mot latviske Daugava Daugavapils.

- Overgangsordningen går i disfavør for de norske klubbene. Salgene og mangelen på kjøp gir en ulempe i forhold til å spille ute i Europa, forklarer Høgmo.

Ble hyllet
Publikum ble igjen på Alfheim etter kampen for å ta avskjed med Høgli og målscorer Reginiussen.

- Dette var en av de gode dagene på Alfheim. Det var en fantastisk avskjed for Tom og Tore, verdig både for dem, klubben og byen, sier Høgmo.

Reginiussen takket for seg med å åpne scoringsballet. Og kvarteret før slutt fikset Tom Høgli straffe da han ble felt innenfor Stabæks sekstenmeter. Dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket.

Sigurd Rushfeldt var tatt av banen med skade, og Høgli selv er neste mann på lista over straffeskyttere.

- Det hadde selvfølgelig vært hyggelig å ta farvel med et mål. Men det er en uskrevet regel om at man ikke skal ta straffen når man selv har blitt felt, forklarer Høgli, før han legger til at det uansett var en rørende avskjed med Alfheim:

- Det var en liten tåre i øyekroken da jeg tok avskjed med publikum etter kampen.

Mos' revansje
Straffen tok leiesoldat Mostafa «Mos» Abdellaoue. Men Jon Knudsen, som sesongdebuterte i Stabæk-buret, gjorde en mesterlig redning.

Syndebukken fikk likevel sin revansj da han utliknet nesten fem minutter på overtid.

- Det var veldig godt å få det målet etter straffebommen, forklarer helten.

De to lagene hadde hver sin omgang i går. Stabæk gikk til pause med en 3—1 ledelse etter to mål av Mikkel Diskerud og ett av Palmi
Palmason.

I andre omgang tok hjemmelaget over og kjørte over gjestene. Fredrick Björck headet i mål på corner etter bare sju minutter, og på overtid utliknet Mos.

- Andre omgang er årsbeste fra oss, oppsummerte Høgmo.