FÅR KRITIKK AV SIN EGEN: Per-Mathias Høgmo og landslaget trente i ettermiddag på den nasjonale stadion i Baku. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK AV SIN EGEN: Per-Mathias Høgmo og landslaget trente i ettermiddag på den nasjonale stadion i Baku. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Fotballandslaget

Høgmo slaktet av Forren: - Jeg registrerer at han uttaler seg

Molde-midtstopperen savner Linnes og Ødegaard. 

BAKU (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo holdt i ettermiddag den siste pressekonferansen før VM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan lørdag.

På pressekonferansen ble han blant annet konfrontert med uttalelser Moldes midtstopper Vegard Forren har kommet med i Romsdals Budstikke.

Forren hevder han er «litt sjokkert» over at Galatasaray-backen Martin Linnes ikke er med i troppen. Han mener også at Martin Ødegaard burde vært med på turen til Baku.

- Jeg registrerer at han uttaler seg, men har ingen kommentar utover det, sa Høgmo.

Forren kjøper ikke forklaringen om at Ødegaard har dårlig matcharena i Real Madrid Castilla. Heller ikke Martin Samuelsen får spilletid i Blackburn og da faller Høgmos argumenter bort, mener Forren.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, slo Høgmo fast da han fikk spørsmålet for andre gang.

Les også: Johansen om ydmykelsen i Fulham

Humor

Landslagstreneren var skjerpet, men la også inn elementer av humor på dagens pressekonferanse. Dette var ikke dagen for ordkrig. Blant annet ble gressmatta et tema.

- Jeg er glad vi slipper å male gresset denne gang, sa han i pressekonferanserommet på den nasjonale stadion i Baku. Arenaen er ny og flott -og har en kapasitet på 69 000 tilskuere.

MISFORNØYD: Vegard Forren (til høyre) er ikke fornøyd med uttaket til Per-Mathias Høgmo. Her er de to avbildet ved en tidligere anledning.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MISFORNØYD: Vegard Forren (til høyre) er ikke fornøyd med uttaket til Per-Mathias Høgmo. Her er de to avbildet ved en tidligere anledning.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Forrige gang Norge spilte i Baku - i november 2014 - gikk kampen på en mindre stadion med dårlig gressmatte. For at det likevel skulle bli gode TV-bilder, valgte arrangøren å male gresset grønt. Det gikk utover de hvite draktene til Norge.

- Det er en fantastisk stadion. Dere kan være stolte, erklærte landslagstreneren.

Kniven på strupen

Norge har kniven på strupen før kampen klokka 18.00 lørdag. Alt annet enn seier vil trolig føre til støy. Det er ventet rundt 25 000 tilskuere.

Men Høgmo advarer mot lett match.

- Vi ønsker å vinne alle kamper. I forrige kvalifisering hadde vi 8-0 i målsjanser mot Aserbajdsjan hjemme og spilte 0-0. Her var det 3-1 i sjanser og vi vant 1-0. Laget er tøft å bryte ned. Det er velorganisert.

Høgmo opplyste at Joshua King er klar. Bournemouth-angriperen fikk en slagskade på trening tidligere i uka.