Høgmo spent på Nord-Koreas nye sjef: - Det var morsomt

Gleder seg over Jørn Andersens nye jobb.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo synes det er morsomt at Jørn Andersen angivelig har fått jobben som landslagssjef for Nord-Korea.

- I Nord-Korea? Det var morsomt. Det var moro da Egil (Olsen) og Otto (Ulseth) tok Irak, men dette er vel et steg opp, eller. Dette er et steg enda lenger ut, sier Høgmo til NTB.

Drillo trente Irak sammen med Ulseth i 2007 og 2008.

Det var NRK som først meldte at Jørn Andersen er klar for oppgaven som landslagssjef i et av verdens mest lukkede land.

- Dette er gøy. Det ligger så mange interessante aspekter i det hele. Da vil jeg ønske Jørn veldig lykke til, stråler Høgmo.

- Det er veldig spennende, ikke minst å få en norsk mann i Nord-Korea og erfare den nasjonen, fortsetter landslagssjefen.

Andersen har lang fartstid som trener. Den siste trenerjobben hadde han i østerrikske Austria Salzburg.

Høgmo, som er svært opptatt av politikk, mener fotballen igjen viser at den kan inspirere over landegrenser og kulturelle- og politiske motsetninger.

- Og da er vi nettopp inne på det at fotballen gjør, at vi beveger oss over grenser og bedriver kulturutvikling på tvers, noe som er veldig verdifullt. Kanskje er dette et viktig steg i at Nord-Korea begynner å lempe på grensene, sier Høgmo.

Selv er landslagssjefen i ferd med å ta ut troppen til privatkampene mot de tre EM-klare nasjonene Portugal, Island og Belgia.

Troppen blir offentliggjort neste uke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.