GODE SKUSSMÅL FRA SJEFEN: Per-Mathias Høgmo er strålende fornøyd med sisteskansen da han snakker med Dagbladet etter kampen. - Det var en prikkfri kamp defensivt. Han gav ikke en retur, han var trygg i feltet, og han var god med beinene. En stor kamp, sier han. Foto: REUTERS/David W Cerny/NTB Scanpix
GODE SKUSSMÅL FRA SJEFEN: Per-Mathias Høgmo er strålende fornøyd med sisteskansen da han snakker med Dagbladet etter kampen. - Det var en prikkfri kamp defensivt. Han gav ikke en retur, han var trygg i feltet, og han var god med beinene. En stor kamp, sier han. Foto: REUTERS/David W Cerny/NTB ScanpixVis mer

Høgmo strålende fornøyd med Nyland tross kjempetabbe

- En stor kamp.

PRAHA / OSLO (Dagbladet): Norge reddet 2-2 helt på tampen mot Tsjekkia etter at Morten Gamst Pedersen fikk god hjelp av Peter Cech i vertenes mål.

Men den scoringen kunne fort vært vinnermålet.

- Vi er her for å lære Allerede etter ti minutter havnet Norge oppskriftsmessig under etter en dårlig involvering av Ørjan Håskjold Nyland.

Intensjonen var å sette igang spillet raskt etter et hjørnespark, men han kastet istedet ballen rett til Tomas Rosicky som la an og knallet ballen i nærmeste hjørne. Nyland sto som forsteinet og så ballen fly inn i nettet.

Likevel. Per-Mathias Høgmo er strålende fornøyd med sisteskansen da han snakker med Dagbladet etter kampen.

- Det var en prikkfri kamp defensivt. Han gav ikke en retur, han var trygg i feltet, og han var god med beinene. En stor kamp, sier han.

- Hva med scoringa?

- Ja, han kaster en ball som ikke treffer. Det er god læring i det. Det må han få lov til. Som jeg har sagt før, vi er her for å lære. Det er god rutine, sier Høgmo.

- Dårlig kast Selv er Nyland ordknapp da han snakker med Dagbladet etter kampen.

- Jeg får bare lære av det. Det var et dårlig kast, det er ikke mer å si om det,sier han.

- Hvordan oppfatter du situasjonen selv?

- Kastet kunne jeg godt vært foruten.Om jeg først skal kaste, må jeg kaste lengre. Det er kjedelig, selvfølgelig. Jeg skulle vært klarere i beslutningen. Da hadde ballen kommet fram og dette ikke skjedd. Men sånn er det, sier Nyland.

Det har vært mye snakk om keepersituasjonen på landslaget. Det er ikke noe unggutten tenker altfor mye på.

- Det er ikke noe jeg tenker på - det får de som styrer bestemme. Jeg jobber hardt med å utvikle meg videre, så får vi bare se. Alle som er her har selvsagt et ønske om å spille.

- Du får score et mål Sammen med Mats Møller Dæhli som briljerte på midten, ble Gamst Pedersen dagens mann for Norge med sin sene utlikning.

Etter målet løp Vadsø-væringen rett bort til benken og feiret målet sammen med assistenttrener Martin Foyston. Høgmo avslører hva de to snakket om før «Gamsten» kom innpå i den andre omgangen.

- Han spurte Foyston før han gikk innpå: Hva må jeg gjøre for å legge inn aksjer, og få være med videre? Enkelt, svarte Foyston. Du får score et mål, forklarer Høgmo.