Høgmo tar ingen stor sjanse med Selnæs og Dio - han har egentlig ikke noe valg

Per-Mathias Høgmo har åpnet døra for nye spillere. Men enda viktigere er det at han velger en formasjon som gir Norge bedre trøkk og fleksibiltet framover.

SPISSHÅPET: Adama Diomande er for tida Norges beste og målfarligste spiss. Og den nærmeste som kommer med mer enn et lite håp om scoring i Bulgaria. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo i forgrunnen til venstre. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX
SPISSHÅPET: Adama Diomande er for tida Norges beste og målfarligste spiss. Og den nærmeste som kommer med mer enn et lite håp om scoring i Bulgaria. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo i forgrunnen til venstre. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALMØ (Dagbladet): Han har sagt at han tenker på det, at han føler stegene Ole Selnæs har tatt i Rosenborg kan gå noen skritt til allerede denne sesongen, og i det perspektivet er jeg ganske sikker på følgende:

Norge vil spille 4-3-3/4-5-1 i Bulgaria.

Og Ole Selnæs kommer til å starte i den sentrale rollen.

RISIKABELT? JA, SELVFØLGELIG. Gutten har jo akkurat fylt 21 år og har aldri spilt på det øverste landslagsnivået. Men funker det for Rosenborg så bør det funke for Norge også.

Det minst trolige er jo at 4-3-3/4-5-1 med Selnæs blir verre enn det som har vært.

NORGE MED FEM mann på midten gjør Stefan Johansen til indreløper. Det er rollen Celtic-spilleren har til daglig. Og som han kler best. Det er når angrepene trenger en avgjørende pasning på en berøring, eller et løp som kan skape sjanse og avlsutning, Stefan Johansen virkelig kommer til sin rett. Og når Norge mister ballen, får du en førsteforsvarer der framme som umiddelbart omstiller for gjenvinning.

Også der har Stefan Johansen tatt store steg det siste året.

Og for et lag som ønsker gjenvinninger høyt i banen er det ekstremt viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer