Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo tar med Møller Dæhli mot Danmark og Skottland

Ville ikke snakke om Drillo-saken i dag.

INN I A-TROPPEN: Mats Møller Dæhli spilte U21-landskamp mot Israel i oktober. I treningskampene mot Danmark og Skottland de neste to ukene, er han med i a-landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
INN I A-TROPPEN: Mats Møller Dæhli spilte U21-landskamp mot Israel i oktober. I treningskampene mot Danmark og Skottland de neste to ukene, er han med i a-landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo offentliggjorde i dag troppen som skal møte Danmark i Herning 15. november og Skottland i Molde 19. november (se egen faktaboks).

Den største overraskelsen i uttaket er at Moldes unggutt Mats Møller Dæhli er tatt med.

- Mats har et stort potensiale, som vi tror det neste året kan ta nye steg, og som passer godt inn i måten vi tenker å spille på, sier Høgmo.

Den tidligere Manchester United-unggutten skal få slippe stort press, lover Høgmo.

- Det legges ikke noe press. Vi er i en utviklingsfase med laget vårt nå, det gjelder både ham og andre spillere.

Høgmo varslet også at han vil ta ut to nye spillere etter helgas kamper.

Han sier også det er noe usikkerhet om situasjonen til Tom Høgli og Brede Hangeland.

- Brede, jeg håper at han blir helt bra igjen og at vi finner en løsning på det. Hvis han ikke blir klar, så får vi testet ut andre. Slik er fotball. Vi skal bruke disse kampene til å finne svar til neste år.

Høgmo ble naturlig nok spurt om situasjonen rundt avskjeden til Drillo og hans egen ansettelse, men ønsket ikke å kommentere dette.

- Jeg har ikke noe å kommentere, Jeg er ferdig med den saken. Jeg har utelukkende fokus mot kampene. Jeg har ikke noe å si. Nå er jeg ferdig i Sverige og gleder meg veldig til å være tett på denne gruppa.