Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo tar oppgjør med vitsekultur

Lei av å bli hånet for stort støtteapparat.

TRONDHEIM (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo synes ikke det er morsomt at RBK-ansatte fleiper med klubbens støtteapparat.

Per-Mathias Høgmo tar et kraftig oppgjør med RBK-ansattes fleiping med klubbens eget støtteapparat.

-  Vi må få bygge opp kompetanse uten å bli hånet. Dette har jeg tatt opp internt i klubben. Jeg har sagt at vi må være stolte over den jobben som gjøres for å profesjonalisere støtteapparatet, sier Høgmo til Dagbladet.

Han reagerer på at opprustingen er blitt et vitsetema, nå som Rosenborg sliter på banen.

Dobbelt så mange

-  Jeg blir lei meg når det fleipes med at vi bare kan ansette enda noen flere trenere. Når vi vet at våre konkurrenter i Europa har dobbelt så mange i støtteapparatet, må vi få bygge kompetanse uten å bli latterliggjort.

-  I fotball er det mye synsing. Jo mer vi vet, jo mer målbarhet, dess tryggere er vi på at det vi gjør er riktig. Med dette laboratoriet kan vi være i forkant på flere områder, og brakka kan bli en viktig møteplass for mange idretter.

Liten begynnelse

LER IKKE: Det er blitt et vitsetema at RBK aldri har hatt så stort støtteapparat, men Per-Mathias Høgmo synes ikke det er morsomt. Her er han sammen med noen av dem: Assistenttrener, lege, fysioterapeut, mental trener og materiellforvalter. Foto: Kristin Svorte
LER IKKE: Det er blitt et vitsetema at RBK aldri har hatt så stort støtteapparat, men Per-Mathias Høgmo synes ikke det er morsomt. Her er han sammen med noen av dem: Assistenttrener, lege, fysioterapeut, mental trener og materiellforvalter. Foto: Kristin Svorte Vis mer

RBK-treneren har vært mye ute og reist, og sett at vi ligger langt etter mange andre land.

-  Dette testlaboratoriet er bare en liten begynnelse. Drar vi til Milano, så er vel labben der nesten på størrelse med hele stadion her, sier Per-Mathias Høgmo.

Høgmo kom med harde utfall mot vitsekulturen, da han i går var tilstede ved den offisielle åpningen av Rosenborg testlab. Der skal det, i samarbeid med Olympiatoppen, foretas fysiske og psykiske tester, i tillegg til blodtesting.

Målgruppa er toppidretten i Midt-Norge generelt og RBKs spillere og lagidretter spesielt, men testlaben er også åpen for andre utøvere/interesserte.

-  Vi har satt oss spenstige mål. Hvis vi ikke skal kunne jobbe slik, blir det lite gull på Norge i framtida, mener Høgmo.

Høgmo tar oppgjør med vitsekultur
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling