Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo tar over i TIL?

Per Mathias Høgmo kan vende tilbake til klubben han fikk sparken fra for 11 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Mye tyder på at Trond Johansen er ferdig som TIL-trener. Etter det Dagbladet har grunn til å tro kan U-21 landslagstrener Per Mathias Høgmo bli presentert som ny TIL-trener allerede i dag.

Han erstatter i såfall Trond Johansen, som har vært under hardt press etter TILs svake prestasjoner i eliteserien.

Det skal den siste tida ha vært kontakt mellom TIL-ledelsen og Høgmo. Etter det Dagbladet erfarer skal Høgmo ha fått tilbud om å overta som ny hovedtrener i Tromsø dersom Trond Johansen velger å trekke seg. Det har Høgmo takket ja til.

- Det har jeg ingen kommentar til, sa TIL's styreleder Gunnar Wilhelmsen i går kveld.

Klubbstyret diskuterte i går kveld tiltak rundt trenerspørsmålet, og klokken 2215 ble spillerutvalget innkalt til et møte på Alfheim Stadion. Ifølge Bladet Tromsø ble de informert om at Trond Johansen er ferdig i klubben.

Høgmo sier selv til Dagbladet at han har tilbud fra norske klubber, men ville i går kveld ikke bekrefte at en av disse klubbene er kriserammede Tromsø, som ligger sist i eliteserien.

- Etter sju år som landslagstrener har jeg lyst til å trene et klubblag igjen, og det er ingen hemmelighet at TIL og Nord-Norge står meg nær, sier Høgmo.

U21-sjefen har en klausul i sin kontrakt med Fotballforbundet som sier at han når som helst kan bli klubbtrenr igjen, om han ønsker det.

Høgmo ble cupmester med TIL i 1986, da han dannet TIL's angrepsduo sammen emd nettopp Trond Johansen. Høgmo, som er fra Gratangen i Troms, avsluttet sin spillerkarriere i klubben i 1990 og overtok som trener i 1992. Samme året fikk også han sparken etter en rekke svake resultater.

NORDOVER IGJEN: Per Høgmo.