Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo tok ut Bakenga, Bendiksen og Ibrahim

B-landslaget reiser til Abu Dhabi i januar.

NESTE BARE TIPPELIGASPILLERE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (midten bak) har tatt ut bare spillere fra norske klubber, med unntak av Bekanga og Lekven. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NESTE BARE TIPPELIGASPILLERE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (midten bak) har tatt ut bare spillere fra norske klubber, med unntak av Bekanga og Lekven. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Per-Mathias Høgmo legger A-landslagets vintersamling til Abu Dhabi. Landslagssjefen har tatt ut 18 spillere i troppen.

Norge skal spille to kamper under samlingen i De forente arabiske emirater. Motstanderen til den ene kampen 14./15. januar er foreløpig ikke klar, mens Norge møter Polen 18. januar.

Esbjerg-duoen Mushaga Bakenga og Magnus Lekven er de eneste spillerne som til daglig spiller i utlandet. Resten av troppen består av spillere fra eliteserien. Cupmester Molde har fem spillere i troppen, mens fire spillere er fra seriemester Strømsgodset.

Debutanter - Dette er en spennende tropp, som består av flere spillere med rutine og som har spilt landskamper i høst, og også flere debutanter. Vi kommer også til å ta ut noen spillere til på et senere tidspunkt, sier Høgmo til fotball.no.

Mushaga Bakenga, Thomas Kind Bendiksen og Abdisalam Ibrahim er de eneste som står uten landskamper. Mats Møller Dæhli fikk debuten mot Danmark nylig.

Verdifull samling I fjor reiste landslaget til Sør-Afrika og Zambia, mens de var i Thailand i 2012. Høgmo mener vintersamlingen er viktig for landslaget.

- Dette januartiltaket er svært verdifullt for oss, i kraft at vi får to ekstra landskamper å bygge laget og teste ut spillere på. Vi må jobbe knallhardt inn mot kvaliken, gripe hver eneste sjanse vi kan og jobbe videre med de prinsippene vi ønsker å bygge på, sier Høgmo.

EM-kvalifiseringen starter i september neste år, og før det er det kun satt av tre offisielle internasjonale landskampdatoer. Norge møter Tsjekkia 5. mars, mens de to andre kampene ikke er avtalt.

Tung start Høgmo overtok etter Egil «Drillo» Olsen i september. Han har ikke hatt noen god start som landslagssjef.

På de fire første kampene er det blitt tre tap og en uavgjort. Norge tapte for Slovenia (0-3), Danmark (1-2) og Skottland (0-1), mens de spilte 1-1 mot Island. (©NTB)