Høgmo tok ut debutant: - Det er spennende og interessant

FK Göteborgs Haitam Aleesami (24).

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok i dag ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia. Der var det to nykommere: Rosenborgs Ole Selnæs og IFK Göteborgs Haitam Aleesami.

Sistnevnte er venstreback med fortid i Skeid og Fredrikstad. Han kom til den svenske storklubben før inneværende sesong.

- Vi har et mål om å ha venstrefoter på venstrebacken, og det kommer noen nå etter hvert. Aleesami har kvaliteter både med og uten ball, og vi har lyst til å se ham i landslaget nå, uttalte Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen.

- Spennende Dagbladets kommentator Morten Pedersen syns Haitam Aleesami er spennende.

- Det er interessant. Det er fint å få prøvd en venstreback med et venstrebein. Det har vi ikke hatt siden John Arne Riise. Og jeg håper Haitam er bedre en mot en defensivt enn den forrige venstrebacken var, sier Morten P.

Aleesami skrev under på en fireårskontrakt med Göteborg august i fjor. Han har spilt rundt 20 kamper for det svenske laget, som topper den svenske ligaen. Han er nok ukjent for folk flest, men spiller altså på et lag som har sluppet inn desidert minst mål i Allsvenskan (12 baklengs).

Selnæs får skryt Om Ole Selnæs sier Morten P følgende:

- Høgmo har sagt at han vurderer å spille 4-3-3/4-5-1. Det syns jeg er klokt. Siden han gjør det og har tatt ut Selnæs, tror jeg han tar til mot Bulgaria i den dype midtbanerollen.

Per-Mathias Høgmo skryter av 21-åringen fra Trondheim.

TATT UT FOR FØRSTE GANG: Haitam Aleesami. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix
TATT UT FOR FØRSTE GANG: Haitam Aleesami. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix Vis mer

- Ole har vært stadig mer sentral i RBKs suksess, både offensivt og defensivt, sier landslagssjefen på pressekonferansen.

Selnæs har spilt en rekke aldersbestemte kamper for Norge. Nå gleder han seg til å bli en del av landslagstroppen.

- Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, og rett og slett veldig artig å bli tatt ut, sier han til Rosenborgs hjemmeside.

Kampene mot Bulgaria og Kroatia spilles 3. og 6. september.