Høgmo tok ut Ola Kamara

Tre debutanter i troppen mot Slovenia og Island.

FØRSTE TROPP KLAR: Per-Mathias Høgmo ble ansatt som ny landslagssjef etter Egil Olsen rett før helga. I dag tok han ut sin første tropp.
Foto: Nina Hansen
FØRSTE TROPP KLAR: Per-Mathias Høgmo ble ansatt som ny landslagssjef etter Egil Olsen rett før helga. I dag tok han ut sin første tropp. Foto: Nina HansenVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok i dag ut sin første tropp etter at han ble ansatt som landslagstrener på fredag.

Den ser slik ut:
Kenneth Høie, Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Mohammed Abdellaoue, Fredrik Semb Berge, Valon Berisha, Johna Lædre Bjødal, Daniel Braaten, Magnus Wolf Eikrem, Omar Elabdealloui, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Brede Hangeland, Tom Høgli, Stefan Johansen, Joshua King, Ola Kamara, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Per Cijlan Skjelbred og Alexander Tettey.

Kamara, Linnes og Høie debuterer i landslagstroppen.

- De 21 beste Høgmo gleder seg til å møte spillerne, og kunne melde dette om debutantene han har tatt ut.

- Martin Linnes har mye av kompetansen jeg ønsker meg i et lag. Han er offensiv og han har tempo. Backene er ekstremt viktige for meg. De har gjerne flest involveringer, og i kamp det den type kompetanse som gjelder. Ola Kamara har spisskompetanse, og det er veldig spennende det han har prestert nå i Strømsgodset. Jeg har lyst til å se ham på samling. Som dere vet er André Hansen ute med skade, og jeg vil se Kenneth også. Han står på Allsvenskans beste lag, og har vært veldig stabil, sier Høgmo, og sikter da til sitt eget lag, Djurgården.
Om sin første tropp sier Høgmo følgende:

- Jeg har tatt ut de 21 som jeg synes var best. Det sier seg selv at det på noen plasser er ganske jevnt. Jeg håper at vi fremover kan se ytterligere spissing, og at flere etablerer seg i toppklubber. Sånn som det er nå er disse 21 de beste.

Riise inn? 21 spillere er tatt ut, noe som betyr at det er plass til to spillere til. Den ene plassen er forbeholdt venstrebackplassen, mens den andre skal brukes på en offensiv spiller. Om den venstrebacken er John Arne Riise, vil ikke Høgmo si noe om.

- Jeg går ikke inn på enkeltnavn som er aktuelle. Det er mange på lista jeg vil kartlegge. Hvem det er, får dere se etter hvert, sa Høgmo. 

Kan nå playoff Norge har to kamper igjen i VM-kvalifiseringen: Borte mot Slovenia fredag 11. oktober, og hjemme mot Island tirsdag 15. oktober.

Sjansen for en plass i VM i Brasil er forsvinnende liten, men med seier i de to kampene kan fortsatt gi playoff-kamper dersom også resultatene i andre grupper går Norges vei.