Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo tok ut to debutanter i troppen

Skal møte Estland og Finland.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok ut to potensielle debutanter i troppen som skal møte Estland og Finland om drøye to uker. Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø kan få sine første kamper for Norge.

- Jonas var inne (i troppen) i fjor og Fredrik Midtsjø hadde en svært god sesong i RBK. Han er en toveisspiller som dekker store områder. Han er en målscorer og har en tøffhet i spillet, sier Per-Mathias Høgmo om RBK-duoen.

Høgmo tok ut 22 spillere, og venter med sistemann.

- Vi tar ut den siste spilleren i forbindelse med neste helg, sier Høgmo.

Flere skader Moi Elyounoussi er ute av troppen som fikk sjansen mot Ungarn i playoff, Alexander Tettey, Marcus Pedersen, Pål-André Helland og Markus Henriksen er alle skadet. Veton Berisha mangler også fra i høst.

- Moi for spilt to gode kamper for U21. Jeg registrerer at Iver (Fossum) har markert seg positivt (på klubblaget). Det er stor konkurranse om de plassene, sier Høgmo.

- Markus Henriksen fikk en trøkk i kneet i vinter og har dratt det med seg hele veien. Han hadde vært med om han var skadefri, sier Høgmo.

Overrasket Midtsjø Fredrik Midtsjø er altså med i sin første tropp, og sier til Rosenborgs egne nettsider at han ble tatt på senga av uttaket.

- Jeg må si jeg ble veldig overrasket da jeg fikk beskjeden i garderoben før treningen. Det å spille med flagget på brystet er en drøm som går i oppfyllelse. Det er vanvittig gøy, sier Midtsjø til RBK.no.

Troppen er den første Høgmo har tatt ut siden det svært skuffende playoff-nederlaget mot Ungarn i november. I ettertid fikk landslagssjefen tøff kritikk for sine disposisjoner i Oslo og Budapest, uten at han ville ta særlig selvkritikk for nederlaget.

- En treners oppgave er jo å ta ut et lag der og da. Og foran den siste kampen valgte vi det vi gjorde. Det var med tro på at det skulle kunne gi resultater. Ser vi på playoffen under ett, skaper vi altså 15 sjanser mot Ungarns ni. Vi har 24-3 i cornere. Og vi har 70-30 i «possession». Alt tilsier at vi skal vinne, sa Høgmo i et intervju med Dagbladet i februar.

Vil konkurrere om andreplass Norge møter altså Estland borte 24. mars, og Finland på Ullevaal fem dager senere. Deretter følger Portugal borte (29. mai), Island hjemme (1. juni) og Belgia borte (5. juni), som en del av disse tres EM-forberedelser.

Norge starter VM-kvaliken mot Tyskland på Ullevaal 4. september.

- Den forrige kvaliken endte med 19 poeng. Tar vi det samme nå så er vi med og konkurrerer om 2. plass. I seks kamper holder vi nullen. Å ta med seg den stabiliteten er et suksesskriterie også i denne kvaliken. Nå har vi mer rutine som blir nyttig. Det er også ting vi vil forbedre. Spesielt kontringsspillet og bli mer direkte i flere av spillets faser, sier Per-Mathias Høgmo.

Les også: Morten P: Skjerp deg, Høgmo!