Høgmo trenger mer enn billige seirer for å overleve i jobben som Norges trener

Per-Mathias Høgmo tåler mye og tok Finland kampen på den eneste riktige måten, den selvkritiske. Men det er ikke ærlighet som redder jobben hans, bare resultater.

ALLTID VED GODT MOT: Per-Mathias Høgmo er stort sett alltid smilende og velmenende. Men sitausjonen hans som norsk landslagssjef er ingenting å le av. Og det gjør han heller ikke. Han jobber knallhardt for å bringe Norge videre.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ALLTID VED GODT MOT: Per-Mathias Høgmo er stort sett alltid smilende og velmenende. Men sitausjonen hans som norsk landslagssjef er ingenting å le av. Og det gjør han heller ikke. Han jobber knallhardt for å bringe Norge videre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORGE HAR BARE vunnet åtte av 27 kamper under Per-Mathias Høgmo, scoret 23 mål og misset EM-sluttspillet i Frankrike etter to begredelige tap for Ungarn. Da snur du ikke stemningen med 0-0 i Tallinn og 2-0 over Finland etter en tilnærmet hjelpeløs forestilling. Og derfor er det ikke til å undres på at folket er forbanna og tar det ut på treneren, laget og fotballforbundet.

Det er folkets rett å gjøre det.

Raseri og skuffelse er en del av fotballens natur.

VI KAN SELVFØLGELIG diskutere innholdet, presisjonen og dannelsen i alle mishagsytringene som postes her og der, men det er egentlig ikke poenget. Ikke nå. Det er mengden negativitet, et slags kollektivt nasjonalt fotballraseri, som setter Per-Mathias Høgmo i klemma. For etter 30 måneder - der mange mener vi har gått fra Drillo-vondt til Høgmo-verre - er det bare de færreste som gidder å høre på den ferdighetsbaserte utviklingsteorien om ett skritt fram og to tilbake.

Etter EM-skuffelsen er framgang blitt et minimumskrav.

Og har du ikke det mot Estland og Finland, når skal du få det da?

SÅ ENKELT ER det. Og så brutalt. At vi for bare et halvt år siden var euforiske etter 1-0 over Bulgaria, 2-0 over Koatia og 2-0 over Malta spiller ingen rolle nå. Ei heller at vi ledet 1-0 over Italia i Roma og de facto, selv om vi ble rundspilt, bare var 17 minutter unna direkte EM-plass. For fotball er ferskvare og bare Drillo overlever på gamle meritter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer