TÅLMODIG: Per-Mathias Høgmo har vært veldig opptatt av at man skal være tålmodig med Martin Ødegaard. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TÅLMODIG: Per-Mathias Høgmo har vært veldig opptatt av at man skal være tålmodig med Martin Ødegaard. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Høgmo tror ikke Ødegaard vil spille på nivå 3 neste sesong: - Det vil overraske meg

Landslagssjefen gleder seg over at Spania-proffen har tatt fysiske steg i løpet av sesongen.

Det er uklart om Martin Ødegaard (17) blir tilgjengelig for landslaget i de tre privatkampene i mai og juni. Spansk opprykksomspill kan skape kluss for landslagssjefen.

Real Madrid Castilla havner i omspill om opprykk til 2. divisjon.

- Sjansen er stor for det. Så får vi se når play off-oppsettet kommer når de kampene går. Det er noe vi ser på og får svar på relativt raskt. Jeg regner med å ha det i boks til det endelige uttaket kommer (onsdag), sier Høgmo til NTB.

Siste runde i Segunda B spilles søndag.

Høgmo tror ikke Castillas opprykksskjebne betyr mye for Ødegaard.

- Jeg tenker at vi ikke skal forskuttere hva han gjør, uansett om det blir opprykk eller ikke for Castilla. Jeg tenker at det blir spennende å se hva man gjør der. Det kan godt hende at han ikke spiller for Castilla neste sesong uansett, sier Høgmo.

- Men blir det mer nivå 3-fotball for ham?

- Det vil overraske meg, svarer Høgmo.

Fysisk sterkere Landslagssjefen gleder seg over at Spania-proffen har tatt fysiske steg i løpet av sesongen. Ødegaard trener med Real Madrids førstelag, men spiller fortsatt kampene for lagets reservelag i 3. divisjon.

- Jeg har vært veldig opptatt av at man skal være tålmodig med Martin, men samtidig har vi hatt han med på A-landslaget fordi vi har stor tro på ham.

- Da er det gledelig å se at han får betalt for det fysiske aspektet, som det tross alt er å trene med de aller beste hver eneste dag, sier Høgmo.

Ødegaard har vært en gjenganger i landslagssjefens tropper.

- Han har en teknisktaktisk begavelse, så når han nå får trimmet det på høyest mulig nivå hver dag, utvikler han samtidig fotballfysikken sin. Det er en viktig del, sier Høgmo.

Spennende ting på gang Ødegaard står med ni A-landskamper for Norge. Han venter fortsatt på sin første scoring.

Norge møter Portugal, Island og Belgia i månedsskiftet mai og juni.

Ingen spillere fra norsk eller svensk seriefotball blir med mot Portugal 29. mai.

Det er ikke bare rundt Ødegaard det kan skje ting på overgangsfronten i vinter.

- Fra vi startet forrige kvalik til nå, har det skjedd mye positivt på overgangsmarkedet. Vi begynner å få stadig flere spillere ut i de store ligaene, senest mest Søderlund og Selnæs til Ligue 1 i Frankrike.

- Og så ser vi Håvard (Nordtveit) på inn i Premier League, og jeg hører rykter om at det er (flere) spennende overganger på gang, som gjør det veldig interessant å følge de kommende ukene og månedene, sier en spent landslagssjef til NTB.

Høgmos jobb blir trolig lettere jo flere norske spillere som får spilletid i de store seriene i Europa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram