SPÅR KARRIERESTEG:  Landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.v.) er meget fornøyd med karriereutviklingen til Celtics Stefan Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SPÅR KARRIERESTEG: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.v.) er meget fornøyd med karriereutviklingen til Celtics Stefan Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Høgmo tror på snarlig Stefan-overgang til Bundesliga

Eller Premier League.


MARBELLA (Dagbladet): Stefan Johansen brukte høsten 2014 til å fjerne all tvil om landslagsplassen, han fikk prisen som årets spiller i norsk fotball før jul, han ble månedens spiller i skotsk Premier League for februar 2015, og han kan fort avslutte sesongen med The Treble i Celtic.

- Stefan fikk et internasjonalt gjennombrudd i fjor, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Spår Johansen-overgang - Fra å være en topp nasjonal spiller så gikk han foran og viste vei. Jeg synes på mange måter Bulgaria-kampen var en milepæl for ham, sier landslagssjefen videre - og prater da om 2-1-seieren i kvalikkampen i oktober.

Da fikk Stefan Johansen 8 på spillerbørsene i Dagbladet og VG, etter å ha strødd rundt seg med både pasninger og taklinger.

- Han viste da at han er en klassespiller, og i tida etter har han fulgt opp med gode prestasjoner i Celtic. I Stefan har vi fått en markant profil som kommer til å spille i Bundesliga eller Premier League i løpet av kort tid, fastslår Høgmo overfor Dagbladet.

Johansen stresser ikke - Det er hyggelig å høre, og du gjør det ikke dårlig hvis du blir nevnt i slike sammenhenger, sier Johansen når Dagbladet viderebringer Høgmos ord under mandagens presseseanse med landslaget i Marbella.

- Men jeg er ærlig når jeg sier at jeg stortrives der jeg er. Jeg er i en klubb som har mulighet til å ta The Treble i år, og vi har sjansen til å spille oss inn i Champions League til høsten. Dette trigger meg veldig, sier Johansen videre.

- Jeg blir bare bedre og bedre, og jeg ser egentlig ingen grunn til at jeg skal lete etter andre klubber. Celtic er en klubb med enorm entusiasme rundt seg. Det hele er en drøm som har gått i oppfyllelse for meg. Så kan man selvsagt snakke om hvorvidt ligaen er bra nok og alt sånt, men jeg føler jeg blir bedre som spiller av å være der, og det er det som betyr noe for meg nå.

• Norge møter Kroatia i Zagreb klokka 18 lørdag 28. mars. Kampen vises på Max.