Høgmo trygg på sikkerheten i Brussel

- Uforutsigbart hvor terroren slår til.

KLAR FOR NYE KAMPER: Per-Mathias Høgmo er trygg på sikkerheten rundt de kommende landskampene i fotball.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR FOR NYE KAMPER: Per-Mathias Høgmo er trygg på sikkerheten rundt de kommende landskampene i fotball. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var lenge uklart om Norges bortekamp mot Belgia i juni ville bli spilt i Brussel på grunn av terrorfaren. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er trygg på at sikkerheten blir ivaretatt i den belgiske hovedstaden.

- Jeg tenker at slik verden er i dag, ser vi at det er uforutsigbart hvor terroren slår til, sier Høgmo til NTB. Landslagssjefen, som er svært opptatt av politikk, fellesskap og sosiale forhold, sier han og Norges Fotballforbund stoler på at de nødvendige sikkerhetstiltakene vil være iverksatt.

- Terror kan slå til hvor som helst, det har vi sett i Norge og internasjonalt. Vi må til enhver tid forholde oss til de sikkerhetsbestemmelsene som legges til rette for oss som landslag og stole på at de aktuelle myndighetene gjør de rette og riktige vurderingene, sier Høgmo. Han mener fotballen kan spille en sentral rolle i å bygge ned motsetningene mellom mennesker.

- Fotballen er kanskje viktigere enn noen gang. Den gjør at vi møtes på tvers av nasjoner og kulturer. Vi kan snakke sammen i en fotballkontekst, og den respekten vi har for hverandre som landslag er helt avgjørende for at vi skal utvikle verden i den retningen vi ønsker, sier en engasjert landslagssjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer