KLAR FOR NYE KAMPER: Per-Mathias Høgmo er trygg på sikkerheten rundt de kommende landskampene i fotball.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR FOR NYE KAMPER: Per-Mathias Høgmo er trygg på sikkerheten rundt de kommende landskampene i fotball. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Høgmo trygg på sikkerheten i Brussel

- Uforutsigbart hvor terroren slår til.

Det var lenge uklart om Norges bortekamp mot Belgia i juni ville bli spilt i Brussel på grunn av terrorfaren. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er trygg på at sikkerheten blir ivaretatt i den belgiske hovedstaden.

- Jeg tenker at slik verden er i dag, ser vi at det er uforutsigbart hvor terroren slår til, sier Høgmo til NTB.

Landslagssjefen, som er svært opptatt av politikk, fellesskap og sosiale forhold, sier han og Norges Fotballforbund stoler på at de nødvendige sikkerhetstiltakene vil være iverksatt.

- Terror kan slå til hvor som helst, det har vi sett i Norge og internasjonalt. Vi må til enhver tid forholde oss til de sikkerhetsbestemmelsene som legges til rette for oss som landslag og stole på at de aktuelle myndighetene gjør de rette og riktige vurderingene, sier Høgmo.

Han mener fotballen kan spille en sentral rolle i å bygge ned motsetningene mellom mennesker.

- Fotballen er kanskje viktigere enn noen gang. Den gjør at vi møtes på tvers av nasjoner og kulturer. Vi kan snakke sammen i en fotballkontekst, og den respekten vi har for hverandre som landslag er helt avgjørende for at vi skal utvikle verden i den retningen vi ønsker, sier en engasjert landslagssjef.

Utsatt på Old Trafford Norge spiller tre privatkamper i månedsskiftet mai og juni. 29. mai spiller A-landslaget borte mot Portugal i Porto, mens Island kommer til Ullevaal 1. juni. Kampen i Brussel går 5. juni.

VM-kvaliken til høsten innledes hjemme mot Tyskland 4. september.

Premier League-kampen mellom Manchester United og Bournemouth ble søndag avlyst etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på Old Trafford. Uniteds hjemmebane ble tømt for folk før politiets bombegruppe fikk uskadeliggjort det som viste seg å være en falsk bombe gjenglemt etter en sikkerhetsøvelse.

Høgmo offentliggjør troppen til de tre privatkampene onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram