Høgmo utelukker spillerkjøp

Hvis Steaua slås holder stallen mesterligaklasse.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo ønsker seg ikke en eneste nye spiller til Rosenborg. Det slår den ferske RBK-treneren fast etter halvannen uke med på treningsfeltet i kjølvannet av 2-5 mot Start.

- Jeg har lyst til å jobbe med den troppen vi har, sier Høgmo på en pressekonferanse et døgn av avspark mot Steaua Bucuresti.

Med 1-1 på bortebane trenger RBK bare å holde nullen i morgen. Hvis trønderne lykkes, så mener Høgmo det er beviset på at RBK-stallen er gode nok for Champions League.

Steaua holder europeisk toppklasse

Til tross for 9. plass i serien og 17 poeng opp til tabelltoppen.

- Hvis vi kvalifiserer oss ved å slå Steaua, så slår vi et lag som holder et nivå på høyde med Mesterligaen, sier Høgmo.

Han mener det rumenske laget, som fort kunne slått RBK med flere mål for 12 dager siden, holder toppklasse i europeisk målestokk.

- Kvalifiserer vi oss, er alt mulig, sier Høgmo.

GODE NOK: Per-Mathias Høgmo mener laget ikke trenger forsterkninger, dersom de slår Steua i morgen. Foto: Arnt E. Folvik
GODE NOK: Per-Mathias Høgmo mener laget ikke trenger forsterkninger, dersom de slår Steua i morgen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Han går ikke ut med startelleveren, men røper at han ser klare framskritt hos mange på treningsfeltet utenfor Lerkendal. På grunn av cupexiten mot Hønefoss har ikke RBK spilt match på 10 dager.

Skal skape sjanser

- Det har vært gunstig å være sammen med spillerne, å bli kjent med dem, sier Høgmo til Dagbladet.no

Slik vurderer han RBKs sjanser i morgen.

- Vi har gode sjanser, vi har et veldig godt utgangspunkt. Det går bære eller briste, sier Høgmo.

Og nei, Rosenborg går ikke på banen for å spille 0-0 i morgen. Selv om det resultatet sikrer den lukrative plassen i gruppespillet RBK har sikret seg ni av de ti siste årene.

- Det ligger ikke i lagets natur. Vi går ut der for å skape sjanser, sier Høgmo.

Den tidligere U21-landslagstreneren avviser at det er noen krise dersom RBK mislykkes. For det ordet skal bare brukes i krig.

- Uansett er vi sikret et Europa-eventyr i Uefacupen, sier Høgmo uten at han virker helt overbevist om at det er en dugendes erstatning.

- Det å spille Mesterliga er kjempegøy. Det gir inspirasjon til både klubb og spillere. En sportslig utfordring. Vi har fullt fokus på å gå videre.

90 minutter i Trondheim i morgen avgjør alt.