Høgmo var livredd for at Kroatia skulle «ta en Sveits» på tampen

Fryktet det verste.

STOR SKALP: Per-Mathias Høgmo hadde sin aller største kveld som norsk landslagstrener da Kroatia ble slått 2-0 i kveld. Foto: Bjørn Langsem
STOR SKALP: Per-Mathias Høgmo hadde sin aller største kveld som norsk landslagstrener da Kroatia ble slått 2-0 i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Folk på Ullevaal trodde knapt det de så da Norge - bortsett fra noen minutter rett etter pause - hadde god kontroll, og vant fortjent 2-0 mot Kroatia i kveld.

Norge gikk bevisst inn for å holde tempoet nede fra start, og etter pause spilte vi oss sakte, men sikkert inn i matchen og fikk et ganske så stort overtak på Luka Modric, Ivan Rakitic og resten av de kroatiske stjernene.

Det reflekterte også Dagbladets spillerbørs etter oppgjøret.

En som ikke var like overrasket over det han så på Ullevaal-matta som alle andre var Per-Mathias Høgmo.

- Små skritt Landslagssjefen smilte sånn cirka fra øre til øre da han dukket opp på pressekonferansen etter kampslutt.

- Jeg er stolt av hvordan spillerne holdt seg til planen. Det fungerte. Vi begynte å finne rom etter pause, vi begynte å skape sjanser og så vi fikk scoringene ved Jo Inge. Jeg synes vi spilte en god kamp. Vi tok noen små skritt videre i riktig retning, sa en blid, men sliten landslagssjef.

Norge var nærmere 3-0 mot slutten av oppgjøret enn det Kroatia var 2-1, men Høgmo innrømmer at han likevel fryktet at Kroatia skulle «ta en Sveits».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.