Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo varsler endringer før Finland-kampen

Møtte pressen i Drammen.

I GODT HUMØR: En smilende Per-Mathias Høgmo møtte pressen før kampen tirsdag. Her er han fra en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
I GODT HUMØR: En smilende Per-Mathias Høgmo møtte pressen før kampen tirsdag. Her er han fra en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte i dag pressen i Drammen før tirsdagens landskamp mot Finland.

Norge er nok ute etter å revansjere den trauste 0-0-kampen mot Estland torsdag. Det ble langt fra en festforestilling i Tallinn, og Norge skapte bare tre målsjanser.

- Vi må bli bedre. Mer effektiv på siste tredjedel. Og så ser vi at et veldig viktig suksesskriterie er å holde nullen internasjonalt, sier Høgmo, som trekker fram at Norge holdt nullen i seks av ti gruppespillskamper.

- Min oppgave er alltid å holde fokus på neste trening og laget. Det er det jeg får gjort noe med. Det vil svinge med resultatene. Vi har hatt gode perioder. Det er mange spillere som er i rivende utvikling, sier Høgmo videre via TV 2.

- Ikke store endringer 56-åringen holdt kortene tett til brystet når det gjaldt hvem som kommer til å starte kampen, men varsler samtidig at det blir endringer for å matche flest mulig spillere. Han vil ikke si noe om hvem som starter på topp mot Finland.

- Det får vi komme tilbake til, hva vi velger å starte med. Jeg syns Jo Inge gjorde en veldig god jobb (mot Estland journ.anm.). Han er anvendelig. Han kan spille kant og nummer 10. «Dio» (Adama Diomande journ.anm.) har vært lenge ute, han er tilbake. Han er en spiller vi har tro på framover. Det blir ikke store endringer, men noen endringer blir det, sier Høgmo.

Rune Almenning Jarstein fikk en etterlengtet landskamp mot Estland. Det er ikke sikker han blir å finne mellom stengene mot Finland.

- Jeg vil ikke offentliggjøre nå. Vi har gjort noen tanker rundt det. Vi kommer til å la andre keepere prøve seg, sier Høgmo, som la til at han var veldig fornøyd med Jarstein sist.

- Vi har tre gode keepere, det er en styrke for oss. At flere kan få internasjonal matching kan være nyttig på sikt.

Håper folk vil se På spørsmål om han ser for seg mange tilskuere på Ullevaal tirsdag, svarer Høgmo:

- Det er ikke godt å si. Hvis du ser ut i Europa nå er det mars måned. Det er andre dag etter påske. Vi får se. Det blir stinn brakke mot Tyskland når vi starter kvaliken, sier Høgmo, som håper så mange som mulig kommer på kamp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart