Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo ville ikke snakke om kampplanen

Før Italia-matchen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte pressen før kampen mot Italia i Roma.

Og Høgmo ønsket å si minst mulig om hvordan Norge skal framstå i morgen:

- Uavhengig av hva Italia må, så har vi vår egen kampplan. Vi møter et motivert lag som er klare for EM. Det betyr at kampplanen er som den har vært. Vi får se, svarte Høgmo på spørsmål om Norges kampplan.

 - Det holder å score ett mål mer enn Italia i det 93. minutt. Vi har sett på dette Italia-laget og risikoen. Og hvilke bytter vi eventuelt ønsker å gjøre underveis, sier Høgmo videre.

På oppfordring om tre nøkkelpunkter før kampen, svarte Høgmo slik:

- Stor forflytningsevne er definitivt et stikkord, og stor intensitet i løpene foran ballfører, både inn i bakrom og inn i mellomrom. Vi må ha backer som kommer, og vi må som alltid ha balanse.

Taktikk På pressekonferansen fikk landslagssjefen også spørsmål om hva han tenker om et Italia-lag som trolig stiller i en 5-3-2-formasjon.

- Det får morgendagen vise. Vi er forberedt på at vårt sonespill fanger opp de ulike taktikkene. Vi er forberedt på å spille mot 5-3-2-lag, sist mot Malta. Og vi har erfaring fra Italia sist.

Norge er klare for EM-sluttspillet med seier i morgen.

Nøyaktighet - Italia er sterke på hjemmebane og har en av de beste statistikkene i Europa. Men vi har selvtillit og ser fram til kampen. Vi må dra med oss den nøyaktigheten vi har hatt i det defensive og ta med oss løpskraften, sier Høgmo.

- Fra vi møtte Italia sist har vi tatt ett poeng mer enn dem. Nå har vi sjansen til å spille om gruppeseier og det er ekstremt motiverende, sier den tidligere RBK- og Tromsø-treneren.

Italia - Norge møtes klokka 20.45 i morgen kveld.

Dagbladet fulgte pressekonferansen i Roma her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!