Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo virket like overrasket over å bli spurt om Kroatia som da P3Morgen spurte om brunost

Har bare tenkt på Malta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-Malta 2-0 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På pressekonferansen etter seieren mot Malta virket landslagssjef Per-Mathias Høgmo rett og slett overrasket over å bli spurt om den nært forestående, og svært viktige, kampen mellom Kroatia og Bulgaria.

Mulig det var fordi han var satt ut av spørsmålet han ble stilt sekunder før, som kom fra P3Morgens representant på pressekonferansen, og hadde engelsk ordlyd:

- Per-Mathias, have you tried brown cheese?

- Da lar vi Dagbladet ta neste spørsmål, svarte landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff, mens Høgmo satt taus ved hans side.

- Hvordan skal du se Kroatia-Bulgaria i kveld?

- Hva sier du? repliserte Høgmo.

- Hvordan skal du se kampen som starter nå etterpå - skal dere sitte sammen og se den?

- Det har vi ikke planlagt. Vi har hatt så sterkt fokus på gjennomføringen av kampen mot Malta at det må vi komme tilbake til. Men vi kommer selvfølgelig til å se den, sier Høgmo, men utdypingen hans er trolig ment å understreke at det ikke er bestilt inn kassevis med champagne (i hvert fall ikke med hans eget navn på kvitteringen) til spillerhotellet:

- Vi drar ut på hotellet så raskt som mulig og spiser og starter restitusjonen, og klargjør for morgendagens trening og avreise til Roma.

Glad for Søderlund-mål Før den tid kan Norge være et EM2016-lag. Om så skjer - det avhenger av at Bulgaria tar poeng borte mot Kroatia - blir det selvsagt full fotballfest i kveld. I så fall blir morgendagens trening, og flytur til støvellandet, en parentes med to paracet.

Men inntil høyoddseren i Zagreb slår inn er altså landslagssjefen mest opptatt av fag. Slik forklarte han kampplanen mot Malta på pressekonferansen etter 2-0-seieren:

- Intensitet var et stikkord, med tanke på pasningsspill og gjenvinning. Og gjenvinningsspillet vårt var svært bra. Vi fikk Malta til å se dårlige ut. Og så scoret vi et mål relativt tidlig, hvilket alltid er nyttig mot denne typen motstand, sier Høgmo.

- Og vi holder nullen for femte kamp på rad. Det er ikke uvesentlig - det tar vi med oss.

- Hva sier du om Søderlund, som endelig fikk uttelling?

- Han fortsetter å levere veldig godt. Forsvarsspillet hans er strålende, han binder opp motstanderen slik vi ønsker. Han er god også med ballen, han kommer til sjanser, og det er veldig gledelig at han fikk uttelling. Svært gledelig. Og selvsagt forløsende for ham.

Godt Skjelbred-håp - Hva kan du si om Per Ciljan Skjelbred - og skaden hans?

- Dommen er at han sist spilte en strålende landskamp, og fulgte opp i dag. Vi har en svært god høyreside, hvor han og Omar Elabdellaoui har en god relasjon, sier Høgmo til Dagbladet.

- Når det gjelder skaden er det for tidlig å si noe, men det jeg hører er at det er en slagskade. I så fall er det et godt håp om at han skal bli frisk.

Det var Martin Ødegaard som kom inn for Skjelbred. 16-åringen kunne scoret på første berøring, og var ellers frisk i starten av innhoppet, men ble mer anonym etter hvert.

- Martin er den som er mest lik Per med tanke på ballsikkerhet - og relasjon til Omar. Vi visste kampen ville utvikle seg slik at han kom mer og mer til sin rett.

Sjekk Dagbladets spillerbørs fra Norge-Malta her

Ikke tenkt på Italia - At Italia er klare, hva har det å si?

- Det har jeg ikke fått tid til å tenke mye på, så det får vi komme tilbake til. Men for dem betyr det at de kan gå inn til kampen mot oss på tirsdag på en avslappet måte. Det kan slå begge veier, svarer Høgmo.

• Kroatia-Bulgaria spilles 20.45 i kveld, og vises på Max. Det samme gjør Italia-Norge på tirsdag. Også den har avspark 20.45

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!