EN SJELDEN OPPLEVELSE: Ikke bare var det uvant å tape 4-0 for de norske landslagsgutta i Paris i går, tilskuertallet var et av de høyeste et norsk landslag noensinne har spilt for. Her er Brede Hangeland, Ruben Yttergård Jenssen og Joshua King tilskuere på banen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EN SJELDEN OPPLEVELSE: Ikke bare var det uvant å tape 4-0 for de norske landslagsgutta i Paris i går, tilskuertallet var et av de høyeste et norsk landslag noensinne har spilt for. Her er Brede Hangeland, Ruben Yttergård Jenssen og Joshua King tilskuere på banen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Høgmos nye Norge rett inn på publikumstopplista

Tjue år siden sist like mange så Norge på et stadion.

(Dagbladet): Til tross for den spillemessige og resultatmessige ydmykelsen på Stade de France i Paris i går har inge nav de norske gutta som forsvarte Norges ære opplevd å spille landskamp for like mange tilskuere før.

Med 75 000 VM-klare franskmenn på tribunen må vi tilbake til 1994 for å finne sist gang flere løste billett på et stadion for å se Norge spille.

Under VM i USA i 1994 så 76 322 personer Norge spille 0-0 mot Irland i den avgjørende gruppespillskampen på Giants Stadium i New York.

Det er den nest mest sette kampen i norsk landslagsfotballs historie. Bare kampen mot Ungarn i Budapest i 1957 er sett av flere. hele 91 000 møtte opp på Nép Stadion i den ungarske hovedstaden for se den tapende VM-finalisten hevne det sviende 2-1-tapet for Norge i Oslo et par måneder før.

Kampen mot Les Bleus i går føyer seg altså inn i rekken over svært godt besøkte norske landskamper, og legger seg på delt tredjeplass på den rangeringen. Like mange møtte opp på Volksparkstadion i hamburg i 1953 for å se Vest-Tyskland møte Norge.

Den gangen rystet Hans Nordahl vesttyskerne med en scoring etter 22 minutter, men kampen snudde i hjemmelagets favør etter pause og endte med et stygt 5-1-tap.