Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmos plan før Kroatia-oppgjøret: - Vi ønsker å styre kampen

Uten nødvendigvis å ha ballen mest.

ÉN DAG IGJEN: Per-Mathias Høgmo fullførte i ettermiddag sin siste pressekonferanse før møtet med Kroatia. Foto: Sveinung Uddu Ystad
ÉN DAG IGJEN: Per-Mathias Høgmo fullførte i ettermiddag sin siste pressekonferanse før møtet med Kroatia. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ZAGREB (Dagbladet): I ettermiddag gjør Per-Mathias Høgmo og hans menn de siste forberedelser før den første EM-kvalifisiseringskampen i 2015. Landslagssjefen stilte nettopp til pressekonferanse på betongkolossen Maksimir Stadion i Zagreb, sammen med Stefan Johansen.

Der skrøt Høgmo av opptakten til lørdagens oppgjør:
 
- Som jeg har sagt til spillerne - jeg er veldig fornøyd med hvordan gruppa har opptrådt denne uka. Vi har gjort det vi skulle. Intensiteten har vært god på trening. Kvaliteten også. Det er veldig motiverende å jobbe med denne gruppa, sier landslagssjefen.

- Det er mye ungt blod her.

Har laget klart Apropos, på spørsmål om Martin Ødegaard er moden for å starte, svarer Høgmo:

- Alle som er tatt ut er klar for å gjøre en jobb. Det er derfor de er her. Det gjelder også Martin Ødegaard.

- Har du bestemt deg for laget?

- Ja, som jeg sa i går: Alt er klart. Vi har fått drillet de detaljene vi vil. Nå gjenstår det bare å få komme ut her, kjenne litt på matta, og lade energi til i morgen.

- Sterk lagånd En kroatisk journalist ba Høgmo peke på hva som er styrkene til det norske laget:

- Vår styrke er lagånden, den er meget sterk. Vi har mye kvaliteter i laget, og stor fart. Vi ønsker å styre kampen så mye som mulig, både med hvordan vi forsvarer oss og hvordan vi angriper.

Høgmo presiserer imidlertid at han med «å styre kampen» mener at det går an å få oppgjøret inn i sitt spor uten å ha mest ballbesittelse.

- For det vil være lengre perioder hvor vi ikke har ballen, advarer Høgmo - og i de periodene vil mye handle om å skape giftige kontringer.

- Evnerike spillere - Hvordan vurderer du Kroatias kvalitet?

- Jeg så dem to ganger i Brasil, og selvsagt i kvalifiseringen. De har spilt sammen i mange, mange år, og kjenner hverandre godt. De har veldig evnerike spillere, som presterer på høyt nivå i klubben. Det ser vi på måten de spiller på.

Celtic-spiller Stefan Johansen - som har gode opplevelser fra Europa League-kamper mot Dinamo Zagreb - er på plass i Kroatia med godfølelsen:

- Vi har hatt en bra uke i Marbella. Veldig gode treningsforhold, vi er godt forberedt, sier Stefan Johansen.

- Men det blir selvsagt en tøff kamp. Vi møter et godt lag.

• Kampen mot Kroatia spilles lørdag klokka 18.00, og vises på Max.

Hele Norges coronakart