ÉN DAG IGJEN: Per-Mathias Høgmo fullførte i ettermiddag sin siste pressekonferanse før møtet med Kroatia. Foto: Sveinung Uddu Ystad
ÉN DAG IGJEN: Per-Mathias Høgmo fullførte i ettermiddag sin siste pressekonferanse før møtet med Kroatia. Foto: Sveinung Uddu YstadVis mer

Høgmos plan før Kroatia-oppgjøret: - Vi ønsker å styre kampen

Uten nødvendigvis å ha ballen mest.

ZAGREB (Dagbladet): I ettermiddag gjør Per-Mathias Høgmo og hans menn de siste forberedelser før den første EM-kvalifisiseringskampen i 2015. Landslagssjefen stilte nettopp til pressekonferanse på betongkolossen Maksimir Stadion i Zagreb, sammen med Stefan Johansen.

Der skrøt Høgmo av opptakten til lørdagens oppgjør:
 
- Som jeg har sagt til spillerne - jeg er veldig fornøyd med hvordan gruppa har opptrådt denne uka. Vi har gjort det vi skulle. Intensiteten har vært god på trening. Kvaliteten også. Det er veldig motiverende å jobbe med denne gruppa, sier landslagssjefen.

- Det er mye ungt blod her.

Har laget klart Apropos, på spørsmål om Martin Ødegaard er moden for å starte, svarer Høgmo:

- Alle som er tatt ut er klar for å gjøre en jobb. Det er derfor de er her. Det gjelder også Martin Ødegaard.

- Har du bestemt deg for laget?

- Ja, som jeg sa i går: Alt er klart. Vi har fått drillet de detaljene vi vil. Nå gjenstår det bare å få komme ut her, kjenne litt på matta, og lade energi til i morgen.

- Sterk lagånd En kroatisk journalist ba Høgmo peke på hva som er styrkene til det norske laget:

- Vår styrke er lagånden, den er meget sterk. Vi har mye kvaliteter i laget, og stor fart. Vi ønsker å styre kampen så mye som mulig, både med hvordan vi forsvarer oss og hvordan vi angriper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høgmo presiserer imidlertid at han med «å styre kampen» mener at det går an å få oppgjøret inn i sitt spor uten å ha mest ballbesittelse.

- For det vil være lengre perioder hvor vi ikke har ballen, advarer Høgmo - og i de periodene vil mye handle om å skape giftige kontringer.

- Evnerike spillere - Hvordan vurderer du Kroatias kvalitet?

- Jeg så dem to ganger i Brasil, og selvsagt i kvalifiseringen. De har spilt sammen i mange, mange år, og kjenner hverandre godt. De har veldig evnerike spillere, som presterer på høyt nivå i klubben. Det ser vi på måten de spiller på.

Celtic-spiller Stefan Johansen - som har gode opplevelser fra Europa League-kamper mot Dinamo Zagreb - er på plass i Kroatia med godfølelsen:

- Vi har hatt en bra uke i Marbella. Veldig gode treningsforhold, vi er godt forberedt, sier Stefan Johansen.

- Men det blir selvsagt en tøff kamp. Vi møter et godt lag.

• Kampen mot Kroatia spilles lørdag klokka 18.00, og vises på Max.