Høgmos problem: Vi er dårligere nå enn da han tok over

Faktum ødelegger det meste, ikke minst gode diskusjoner. Men det rører ikke optimismen.

TØFFE TIDER: Per-Mathias Høgmo har den fotballimaginære kniven mot strupen før møtet med Bulgaria i kveld. Men han tviholder på optimismen før skjebnekampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFFE TIDER: Per-Mathias Høgmo har den fotballimaginære kniven mot strupen før møtet med Bulgaria i kveld. Men han tviholder på optimismen før skjebnekampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOFIA (Dagbladet): Like mye som fotball er et spill om mål, resultater, penger og prestisje, så er det et spill om følelser. Det er derfor vi elsker det.

FAKTUM 1: Norge har ikke vunnet en må-vinne-hvis-ikke-er-det-slutt-kamp siden Gamsten ga oss 3-2 i Slovenia i 2005. Det er ti år, to tapte play off og mange brutale skuffelser siden.

Og under Per-Mathias Høgmos ledelse har vi bare vunnet fire av nitten kamper (mot Moldova (ligalandslaget), Malta, Bulgaria, Aserbajdsjan), scoret mål i ti av dem og falt som en stein på FIFA-rankingen.

Vi er altså blitt dårligere enn det som for 23 måneder siden allerede var blitt syltynt under Drillo.

Men utenpå er vi helt like.

FAKTUM 2: For optimisme og spillets iboende muligheter er fotballens sjel og sinn. Hadde du ikke trodd det var mulig å vinne den neste kampen hadde du funnet deg en annen depresjon. Og derfor krysser vi fingre, håper, kalkulerer og snakker om de løsningene og mulighetene som gjør at Norge, lag ummer 68 på FIFA-rankingen, kan reise fra Sofia med seier eller uavgjort.

Ikke bare fordi Per-Mathias Høgmo, som ikke kan si noe annet, sier det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer