Tsjekkia - Norge - 2 dager igjen

Høgmos svar på Davys spørsmål: - En konstruert konflikt

- Jeg opplevde ikke at spillere skyldte på hverandre. 

PASSIAR: Davy Wathne og Per-Mathias Høgmo slår av en prat etter landslagets trening i Berlin tirsdag.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PASSIAR: Davy Wathne og Per-Mathias Høgmo slår av en prat etter landslagets trening i Berlin tirsdag.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Tsjekkia - Norge, VM-kvalifisering, på MAX fredag klokka 20.45

BERLIN (Dagbladet): Det råder tilsynelatende harmoni innad på landslaget i fotball. Dette til tross for en elendig start på VM-kvaliken og at et sluttspill i Russland henger i en tynn tråd.

På en pressekonferanse i Berlin tirsdag kveld tok TV 2's Davy Wathne opp noe av det som skjedde under forrige samling. Da tapte Norge 1-0 for Aserbajdsjan, før San Marino ble slått 4-1.

Aserbajdsjan-tapet var bittert. Og spillere gikk i strupen på hverandre.

Midtbanespiller Ole Selnæs syntes det var «ræva» at angriperne ikke scoret mål. Joshua King - på sin side - følte seg truffet og tok uttalelsen på kontoen for at «Selnæs er ung».

SINT: Ole Selnæs var rasende etter den norske innsatsen i Baku i oktober. Etterpå fikk han fire kampers karantene for å skjelle ut dommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SINT: Ole Selnæs var rasende etter den norske innsatsen i Baku i oktober. Etterpå fikk han fire kampers karantene for å skjelle ut dommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Fredag er det ny kamp, denne gang mot Tsjekkia i Praha.

Davy til Høgmo:

- Hvordan har du angrepet at spillere i ulike lagdeler skyldte på hverandre? Spissene sa det renner inn bak, og de bak sa at spissene ikke scorer mål. Dette var en tendens til ansvarsfraskrivelse.

Høgmo til Davy:

- Faktum der var at en spiller ble spurt og ga uttrykk for at vi må bli bedre til å score mål. Dette ble fulgt opp av en journalist. Han spurte om hva vedkommende syntes om at «dere ikke gjorde jobben». Da er det vanskelig med presisjonsnivået. Jeg opplevde det ikke som at noen skyldte på hverandre. Jeg mente det ble en konstruert konflikt.

Davy:

- Har dere snakket om det?

Høgmo:

- Jeg tar alltid tak hvis det er antydning til ting. Samtidig har vi stor takhøyde for å vise engasjement og følelser. Det er litt det vi lever av. Verken dere (media) eller jeg vil ha A4-spillere. At det fyrer til - litt som det tidvis gjorde på trening i dag - sånn må det være.

Norrge har kniven på strupen mot Tsjekkia. Med tap er Høgmo trolig ferdig som landslagstrener.