ETTERLYSER MER MUSKLER: Nils Arne Eggen mener Per-Mathias Høgmo prioriterte feil mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERLYSER MER MUSKLER: Nils Arne Eggen mener Per-Mathias Høgmo prioriterte feil mot Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Høgmos valg får Eggen til å undre

- Norge stilte av en eller merkelig grunn med en pygmérekke på topp.

(Dagbladet): Neste måned spiller Norge to oppgjør hjemme på Ullevaal stadion. Først venter treningskampen mot Sverige 8. juni og fire dager senere er det alvor når Aserbajdsjan kommer på besøk i den pågående EM-kvalifiseringen.

Til det oppgjøret håper trenerlegenden Nils Arne Eggen at Høgmo ikke stiller samme mannskap som i 5-1-tapet mot Kroatia 28. mars. Den største feilen Eggen mener landslagssjefen gjorde i Zagreb var å mønstre en ellever uten nok muskler.

- Mot Kroatia stilte Norge av en eller merkelig grunn med en pygmérekke på topp. Det var tre stykker der oppe som aldri har headet en ball. Det går ikke an, sier Eggen til Dagbladet og henviser til Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi.

- Noen må ta duellene Eggen mener at Høgmos utvalgte isolert sett er gode spillere, men at de blir for like sammen. Derfor ser RBK-legenden det nå som naturlig at en spiss som Alexander Søderlund får sjansen i den neste landslagstroppen.

- Høgmo har mange teknisk gode spillere, men man kan ikke ha bare de som er driblesterke - det må være noen som kan ta duellene også, sier Eggen.

Han har fulgt Søderlund tett denne sesongen og mener 27-åringen bør være selvskreven i Høgmos neste tropp. Før kveldens kamp mot Mjøndalen er Rosenborg-spissen toppscorer i Tippeligaen med ni mål på sju kamper.

- Av det jeg har sett må Alexander være et opplagt valg i den neste landslagstroppen. Han er robust, stor og sterk.

En naturlig målscorer Søderlund står med 49 scoringer på 113 tippeligakamper så langt i karrieren, men null nettkjenninger på 17 opptredener for Norge. Eggen mener imidlertid at den kraftfulle angriperen er en ekte goalgetter, og forklarer superformen han har vist denne sesongen slik:

- For det første er «Alex» skadefri. Det er det viktigste. For det andre har han trent dobbelt så mye som han har gjort før. Han har trent veldig mye med ball og trent veldig mye på avslutninger i spill mot stort mål - enten fire mot fire, seks mot seks eller sju mot sju. Det er den type trening som gjør at du raskere tar de rette avgjørelsene. Så er han jo en god avslutter, skryter Eggen.

I en sak i dagens papiravis, som du også kan lese på Dagbladet Pluss, forteller samtidig Søderlund at han håper å få representere Norge i juni.

- Det er noe alle spillere i Norge drømmer om. Jeg fokuserer først og fremst på Rosenborg, men hvis jeg blir tatt ut er det veldig moro, sier Søderlund til Dagbladet.

PS: Per-Mathias Høgmos pressesjef Svein Graff opplyste til Dagbladet i går at landslagssjefen ikke ønsket å uttale seg.

FOR MANGE SMÅ SPILLERE: Eggen mener det ble for mange småvokste spillere mot Kroatia, som Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FOR MANGE SMÅ SPILLERE: Eggen mener det ble for mange småvokste spillere mot Kroatia, som Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer