- Høibråten fullførte kampen med to beinbrudd

Heroisk innsats av Godsets unggutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Molde vant enkelt mot Sogndal i går, måtte David Nielsens menn vinne mot Sandnes Ulf for å holde følge i gullkampen.

Seieren satt langt inne, men de mørkeblå drammenserne kunne til slutt puste lettet ut. For med 14 minutter igjen å spillle, sikret forsvarsspilleren Mounir Hamoud seieren med et kremmerhus.

- Det kjentes godt. Det var deilig å se at den gikk inn. Vi jobber ganske bra, men får ikke spillet helt til å flyte. Det viktigste var likevel at vi vant nå etter ferien. Framover må vi bare fortsette å arbeide hardt, sier Hamoud i et intervju med C More like etter kampen.

- Spilte med to brudd Til samme kanal forteller Godsets trener at midtstopper Marius Høibråten mest sannsynlig fullførte kampen med to brudd.

- Marius spiller med to brudd - ett i nesa og ett i armen, sier Nielsen og skryter av både innstillingen og prestasjonen til den unge forsvarsspilleren.

I danskens øyne er det heller ikke tvil:

- Det betyr mye å spille fotball i Strømsgodset og det betyr mye å vinne.

Treneren synes laget hans hadde god kontroll på kampen, men at oppgjøret bar preg av feriestemning både på banen og tribunen.

- Jeg synes likevel vi vinner fullt fortjent. Defensivt ser vi veldig bra ut. Nå må vi bare ta en kamp om gangen framover, mener Nielsen.

C More-ekspert Tom Freddy Aune er derimot ikke like begeistret over det drammenserne leverte.

- De scorer et fantastisk mål, men Strømsgodset har fremdeles veldig mye å gå på. De får heller fokusere på trepoengeren enn prestasjonen. I spillet var det ikke så stor forskjell på lagene. Sandnes Ulf hadde virkelig muligheten til å ta både ett og tre poeng, sier Aune.

Byttet sju mann Ronny Deila-erstatter Nielsen gjorde hele sju endringer fra laget som tapte mot Lillestrøm i forrige serierunde. Peter Kovacs og Flamur Kastrati var blant andre tilbake i startelleveren, mens supertalentet Martin Ødegaard ble hvilt innledningsvis.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen gjorde på sin side kun én endring fra tapet mot Aalesund 12. juni: Ut gikk den chilenske spissen Diego Rubio. Inn kom løpsmaskinen Henrik Furebotn - i en hengende spissrolle.

De ti andre fikk fornyet tillit - og ble sendt ut på Norges tøffeste bortebane med en klar plan: Samtlige utespillere skulle presse Strømsgodset knallhardt - over hele banen.

På de tilreisendes sidelinje sto assistenttrener og tidligere Viking-legende Bjarte Lunde Aasheim dirigerte de lyseblå spillerne med høye, klare beskjeder.

Taktikken minnet om den VM-entusiastene de siste ukene har sitt lag blant andre Chile utøve på ypperlig vis.

Elendig statistikk For Sandnes Ulfs del handlet det om å pynte på den begredelige statistikken som Tippeligaens dårligste bortelag. Samtidig som ett eller tre poeng ville være svært kjærkomne i kampen mot nedrykk.

Strømsgodset måtte samtidig finne en måte å ta av det voldsomme presset på. Etter hvert klarte de også å etablere sitt velkjente angrepsspill. Spesielt farlige, og desidert mest skapende, var hjemmelaget da de klarte å finne Iver Fossum i mellomrommet.

Unggutten spilte i posisjonen like bak Kovacs - og løsrev seg på eminent vis ved flere anlednigner.

Etter hvert som kampen utviklet seg, vekslet Sandnes Ulf på å stå høyt med å ligge lavt, tett og kompakt.

VM-keeper på bærtur Selv om strategien skapte tydelig hodebry for Strømsgodset, klarte fjorårets seriemester likevel å produsere flere gode angrep før hvilen. De fleste regissert av enten Kastrati eller Fossum.

Sandnes Ulf var på sin side heller ikke ufarlige. Både angriperen Ole Kristian Langås, nevnte Furebotn og kantspilleren Steve Lennon imponerte.

Like før pause fikk også rogalendingene omgangens største sjanse, da Adam Larsen Kwarasey feilberegnet et gjennomspill totalt.

Det medførte at Langås kom først på ballen innenfor 16-meteren, før han kunne spille til Furebotn som hadde et åpent mål å sikte på. Den tidligere Sogndal-kapteinen måtte imidlertid styre unna to Godet-forsvarere med skuddet, som raskt tok oppstilling mellom ham og målstreken.

Forsøket fra Furebotn var godt, men lobben passerte til hans store fortvilelse centimetre utenfor den lengste stolpen.

Nielsen i harnisk Til starten av andre omgang, erstattet Diego Rubio den svensk-albanske midtbanespilleren Anel Raskaj for Sandnes Ulf.

Fire minutter seinere vartet den lille chileneren opp med et herlig raid på høyresiden før Lennon mislyktes like etter med å bredside det påfølgende innlegget i mål.

Kampen sto og vippet. Begge lag følte nok at seieren var innenfor rekkevidde. For Godset-trener David Nielsen var derfor spenningsnivået naturlig nok høyt.

Det ga også dansken ettertrykkelig uttrykk for da Rubios albue traff Marius Høibråten etter 52 minutter.

Mens midtstopperen var ute ved sidenlinjen for å lappe sammen en blodig nese, ga Nielsen klokklare beskjeder til assisntentdommeren.

- Jeg har ikke sett reprisen, men det er ikke tvil om at det var en bevisst handling. Jeg trenger egentlig ikke se det igjen. Jeg har spilt fotball selv. Jeg vet at det var bevisst. Det bør dommeren se, sier Nilsen etter kampen.

Hendelsen endte likevel uten annet enn et frispark til Godset.

Hamouds frekke perle Nielsen valgte da å heller kanalisere den voldsomme energien sin til å mane fram sine elleve utvalgte i jakten på seiersmålet.

Om det var Godset-treneren som ble avgjørende for at backen Mounir Hamoud plutselig befant seg inne i motstanderens 16-meter er uvisst, men helt sikkert er det likevel at hele Drammen er glad for at Hamoud var der.

For med under et kvarter igjen å spille, vendte backen nydelig opp etter et flott forarbeid av innbytter Ødegaard og banket ballen i motsatt vinkel med høyrefoten.

Marienlyst-publikummet, lagkameratene og Hamoud selv kunne slippe jubelen løs.

Den etterlengta scoringen var et faktum.

Det samme var seieren. For Sandnes Ulf klarte aldri å svare på tiltale. Trener Asle Andersen var likevel fornøyd med gutta sine.

- De jobbet heroisk. Vi skapte også mye framover, så vi hadde absolutt muligheten. Det føles veldig surt, selv om vi ikke akkurat hadde kalkulert med poeng her på Marienlyst, sier Andersen til C More.

TILBAKE: Adam Larsen Kwarasey spilte for Ghana under VM i Brasil. I dag var Godset-kapteinen tilbake på Marienlyst.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: Adam Larsen Kwarasey spilte for Ghana under VM i Brasil. I dag var Godset-kapteinen tilbake på Marienlyst. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer