Høidalen ble nektet adgang til Russland

Måtte vente i passkontrollen.

VISUMTRØBBEL: Vegard Høidalen ble stoppet da han skulle til Russland for å spille en turnering i verdensserien. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VISUMTRØBBEL: Vegard Høidalen ble stoppet da han skulle til Russland for å spille en turnering i verdensserien. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

Vegard Høidalen støtte på uventede problemer da han skulle gå gjennom passkontrollen i den russiske hovedstaden.

Sandvolleyballspilleren og makker Jørre Kjemperud ankom Russland mandag for å spille i denne ukas verdensserieturnering.

- Klokka ti på kvelden sto jeg i passkontrollen, der jeg fikk et ord fra kontrolløren: «Problems», forteller Høidalen til NTB.

Det viste seg at turistvisumet den temperamentsfulle 38-åringen hadde skaffet seg gjennom arrangøren ikke var gyldig før den påfølgende dagen. Altså, to timer senere.

Høidalen prøvde å overbevise kontrolløren om at to timer neppe var noe problem, men dette førte til at ytterligere tre kontrollører ble tilkalt for å diskutere hva som måtte gjøres.

- Etter fem minutter ble de enig om at det skulle deles ut bøter. Størrelsen varierte fra 100 til 200 dollar. Da jeg hevdet at jeg ikke hadde penger, falt det til slutt ned på 500 kroner. Om jeg betalte dette skulle jeg få slippe inn sa de, forteller Høidalen videre.

Men så fort tometersmannen hadde betalt, tok de kvinnelige kontrollørene passet fra ham, med beskjed om at han ikke slapp inn før midnatt.

- Jeg hadde veldig lyst til å sette i gang en stor diskusjon der og da, men ettersom jeg var alene mot en gjeng uniformerte russere, fant jeg ut at det kanskje var best å vente de to timene. Ti på tolv kom de med passet mitt og slapp meg inn. To timer var døden, men ti minutter gjorde visst ingenting, sier sandvolleyspilleren.

(NTB)