Høidalen ble nektet adgang til Russland

Måtte vente i passkontrollen.

VISUMTRØBBEL: Vegard Høidalen ble stoppet da han skulle til Russland for å spille en turnering i verdensserien. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VISUMTRØBBEL: Vegard Høidalen ble stoppet da han skulle til Russland for å spille en turnering i verdensserien. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vegard Høidalen støtte på uventede problemer da han skulle gå gjennom passkontrollen i den russiske hovedstaden.

Sandvolleyballspilleren og makker Jørre Kjemperud ankom Russland mandag for å spille i denne ukas verdensserieturnering.

- Klokka ti på kvelden sto jeg i passkontrollen, der jeg fikk et ord fra kontrolløren: «Problems», forteller Høidalen til NTB.

Det viste seg at turistvisumet den temperamentsfulle 38-åringen hadde skaffet seg gjennom arrangøren ikke var gyldig før den påfølgende dagen. Altså, to timer senere.

Høidalen prøvde å overbevise kontrolløren om at to timer neppe var noe problem, men dette førte til at ytterligere tre kontrollører ble tilkalt for å diskutere hva som måtte gjøres.

- Etter fem minutter ble de enig om at det skulle deles ut bøter. Størrelsen varierte fra 100 til 200 dollar. Da jeg hevdet at jeg ikke hadde penger, falt det til slutt ned på 500 kroner. Om jeg betalte dette skulle jeg få slippe inn sa de, forteller Høidalen videre.

Men så fort tometersmannen hadde betalt, tok de kvinnelige kontrollørene passet fra ham, med beskjed om at han ikke slapp inn før midnatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer