Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høidalen krever 3,6 mill. fra Antidoping Norge

Vil ha erstatning for utestengelse.

TIL RETTEN: Vegard Høidalen møter Antidoping Norge i retten til uka. Høidalen krever stiftelsen for millionerstatning. Foto: Alf Ove Hansen
TIL RETTEN: Vegard Høidalen møter Antidoping Norge i retten til uka. Høidalen krever stiftelsen for millionerstatning. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen krever Antidoping Norge for en erstatning på nærmere 3,6 millioner kroner.

Bakgrunnen er at Høidalen mener han ble feilaktig utestengt for brudd på meldeplikten i løpet av halvannet år fra 2006 og 2008.

Høidalen ble frikjent av appellutvalget i Norges Idrettsforbund tidlig i 2009. Nå ønsker han erstatning for tapte inntekter i de månedene han først var suspendert og så utestengt, og saksøker Antidoping Norge for å ha anmeldt ham til Idrettsforbundet på feil grunnlag.

Til uka skal saken prøves for Oslo tingrett. Dagbladet har sett rettsdokumentene.

Antidoping Norge kommer i retten til å argumentere for at erstatningskravet er reist mot feil saksøkt.

«Både suspensjonen og og utestengelsen av Høidalen ble fattet av Domsutvalget i Norges idrettsforbund og olympiske komité (NIF). Stiftelsen Antidoping Norge er ikke et organisasjonsledd i NIF, men en frittstående stiftelse», heter det i saksdokumentet fra forsvaret.

Antidoping Norge bestrider også grunnlaget for kravet og størrelsen på erstatningskravet.

Høidalen vil argumentere for et betydelig økonomisk tap.

- Vi tapte forferdelig mye både i forhold til sponsorer og oppkjøring mot VM på hjemmebane som er en idrettsutøvers livs mulighet, sa Høidalen til NRK i høst.

Hele Norges coronakart