Høidalen krever millioner fra Antidoping Norge

- Ble utestengt på et verst tenkelig tidspunkt.

KREVER MILLIONERSTATNING: Vegard Høidalen går til sak mot Antidoping Norge og krever fire millioner kroner i erstatning etter at han ble utestengt for brudd på meldeplikten. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
KREVER MILLIONERSTATNING: Vegard Høidalen går til sak mot Antidoping Norge og krever fire millioner kroner i erstatning etter at han ble utestengt for brudd på meldeplikten. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen gir seg ikke. Han går til sak mot Antidoping Norge og krever vel fire millioner kroner i erstatning.

Etter at han ble frikjent for anklagene om brudd på meldeplikten, ønsker Høidalen å stå løpet ut for å få erstatning og oppreisning, skriver NRK.no.

Han mener Antidoping Norge har opptrådt uaktsomt i saksbehandlingen- Om jeg ikke har rett på noen kompensasjon etter det som har skjedd, så er rettssikkerheten til utøverne null og niks og ingenting, sier Høidalen til NRK.

Geir Woxholth som er professor ved Universitetet i Oslo sier det skal mye til for at Høidalen skal få noen erstatning. Nå blir det rettssystemets regler som gjelder, og da holder det ikke at Høidalen ble feilaktig dømt i Idrettens domsutvalg.

- Høidalen må bevise at hele saksbehandlingen har vært uaktsom, sier Woxholth.- Jeg har lidd et økonomisk tap, og det har gått ut over det sportslige siden jeg ble utestengt på et verst tenkelig tidspunkt og tapte masse plasser på rankingen, sier Høidalen til TV 2.no. Han legger ikke skjul på at han mener kravet på 4,3 millioner kroner er realistisk i forhold til det tapet han og hans partnere har hatt. Høidalen sier også at han er villig til å diskutere størrelsen på erstatningen dersom idretten tar sitt ansvar.Antidoping Norges advokat Johan Fredrik Remmen synes kravet er helt urealistisk.- Det er ikke grunnlag for kravet. Høidalen forankrer dette i straffesaken, hvor han ble frikjent. Skal Antidoping Norge bli holdt erstatningsansvarlig, så må det foreligge uaktsomhet. Det er Domsutvalget i idrettsforbundet som har suspendert Høidalen, og Antidoping Norge mener de har opptrådt helt forsvarlig, sier Remmen til TV 2.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer