NY MAKKER: Vegard Høidalen har fått en bra start i EM, med Gunnar Eithun som medspiller. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX  .
NY MAKKER: Vegard Høidalen har fått en bra start i EM, med Gunnar Eithun som medspiller. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

Høidalen og Eithun gikk videre i EM

Klare for 16-delsfinale.

Karrierebeste sikret EM-avansement for sandvolleyballduoen Vegard Høidalen og Geir Eithun fredag.

Seier 2-0 (21-17, 21-17) over Paolo Nicolai/Daniele Lupo fra Italia sendte det norske paret til 16-delsfinale senere fredag ettermiddag.

Italienerne ble vurdert som favoritter mot Norge, men de fikk aldri sjansen til å briljere. Høidalen/Eithun tok kommandoen fra start i begge sett og leverte tilnærmet prikkfritt sideout-spill.

I forsvar var Geir Eithun stor. Han blokket ned Daniele Lupo sju ganger, og i tillegg stresset han italieneren så mye at Vegard Høidalen fikk fingrene på flere av angrepsforsøkene hans.

- Nå lyktes vi med sideout-spillet, ikke minst takket være all den informasjonen vi fikk av trener Eskil Holtan om motstanderne. Den var gull verdt, sier Høidalen og Eithun.

Holtan mener spillet er det beste duoen har gjort som lag i internasjonal sammenheng.

Vegard Høidalen ble europamester allerede i 1997, den gang med Jørre Kjemperud som makker. Han tok sin siste medalje i 2002 og er nummer ti på listen over mestvinnende EM-medaljører med ett gull og tre bronse.

Geir Eithun spiller sitt første sandvolleyball-EM.

(NTB)