Høidalen og Gøranson knuste favorittene

God norsk dag i verdensserien.

Hovedturneringens antatt dårligste lag slo til og knuste favorittene fra Brasil 2-1 i torsdagens første kamp i verdensserien i sandvolleyball i Stavanger. Og de andre nordmennene fulgte opp.

Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson var ranket som nummer 32 da de entret hovedbanen i Vågen torsdag formiddag klokka 10. På andre siden av nettet sto verdens beste sandvolleyballduo, Ricardo Santos og Emanuel Rego fra Brasil. Nordmennene vant 2-1 til stormende jubel fra glissent besatte tribuner.

Etter et nærmest forventet tap 10-21 i første sett, bestemte de norske gutta seg for å vise hvem som var på hjemmebane.

I annet sett lå nordmennene under 1-5 da de begynte innhentingen. Settet ble vunnet 21-17, og plutselig var det liv på tribunene i gråværet.

Tredje settet ble en oppvisning i hvordan man irriterer brasilianere så intensivt at de begår grove feil igjen og igjen. Norge fikk første matchball på stillingen 14-7 i tredje sett, men smashet ikke inn seieren før på 12-15.

I annen kamp tapte Høidalen/Gøranson 0-2 (19-21, 13-21) for spanske Herrera/Mesa.Jevne lag
Veteran Bjørn Maaseide og Iver Horrem sjokkerte ikke like mye da de slo Martins Plavins og Aleksandrs Samoilovs fra Latvia 2-1. De to lagene er rangert som henholdsvis nummer 10 og 23 i turneringen i Stavanger.

- Latvia er ikke noe dårlig lag, presiserte Maaseide, som før kampen minnet om at mellomsjiktet i verdensserien er så jevnt at det ikke finnes noe slikt som en enkel kamp lenger.

De norske gutta lå an til å vinne kampen 2-0, da Latvia kom tilbake og halte inn annet sett. Etter litt kniving vant likevel Horrem og Maaseide 3-0 etter 15-13 i tredje sett.

- Jeg ville ikke fått sove i natt hvis vi hadde tapt dette, innrømmet Maaseide.

Høidalen og Gøranson knuste favorittene

Duoen vant også sin annen kamp mot franske Deulofeu/Salvetti 2-1 (21-15, 17-21, 15-10) torsdag.

Positivt ladet
Som om ikke to seirer var nok, fulgte Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund opp med å utklasse den østerrikske duoen Florian Gosch/Alexander Horst 2-0 (21-17, 21-16).

- Det er inspirerende å gå på banen når hele stadion er så positivt ladet etter to norske seirer i kampene før, sa Kjemperud etter kampen.

Før kampen presiserte de to at teknikken og grunnspillet måtte være på sitt beste for at dagsformen skulle sitte.

- Nå vant vi fordi Tarjei servet kjempebra og plukket poeng, samtidig som vi var stabile i grunnspillet og holdt aggressiviteten gjennom kampen, oppsummerte Kjemperud.

I annen kamp torsdag vant duoen 2-0 (21-17, 21-17) mot kinesiske Zhou/Li.

(NTB)

UTKLASSET ØSTTERIKE: Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund rundet av en god norsk dag med å utklasse Østerrike. Her fra NM-seieren i sandvolleyball i 2006.
SLO LATVIA: Duoen Bjørn Maaseide og Iver Horrem.