Høidalen utnyttet tabbe fra dopingjegerne

- Feil kan skje alle steder.

Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen er tilbake på banen. Antidoping Norge har nemlig glemt å søke om forlengelse av suspensjonen hans.

Høidalen ble utestengt fra all organisert idrett i to måneder etter å ha brutt retningslinjene om utøverinformasjon. Han fikk fire advarsler, tre av dem innenfor en 18 måneders periode.

Nå trener han for fullt igjen fordi Antidoping Norge ikke har søkt om forlengelse av hans suspensjon som gikk ut 3. september.

- Jeg forholder meg til det brevet jeg har fått fra dem når det gjelder suspensjon, og der står det klart og tydelig at den suspensjonen gjelder i to måneder. Den har nå gått ut, så jeg begynner å trene igjen, sier Høidalen til NRK.

- Feil kan skje alle steder, sier Niels Kiær i påtalenemnda i Antidoping Norge.

Antidoping Norge vil likevel gjøre et forsøk på å suspendere Høidalen med det første. Saken hans skal først opp i oktober.

(NTB)

TILBAKE I TRENING: Vegard Høidalen er tilbake igjen, fordi Antidoping Norge ikke har søkt om forlengelse av hans suspensjon som gikk ut 3. september. Foto: SCANPIX
TILBAKE I TRENING: Vegard Høidalen er tilbake igjen, fordi Antidoping Norge ikke har søkt om forlengelse av hans suspensjon som gikk ut 3. september. Foto: SCANPIX Vis mer