Høie sto til 10 på spillerbørsen

Start-keeperen stengte buret mot Hønefoss.

FULL SCORE: TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Bohinen ga Starts keeper Kenneth Høie 10 poeng på Dagbladet og TV 2s spillerbørs for innsatsen mot Hønefoss. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
FULL SCORE: TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Bohinen ga Starts keeper Kenneth Høie 10 poeng på Dagbladet og TV 2s spillerbørs for innsatsen mot Hønefoss. Foto: Sara Johannessen, ScanpixVis mer

|||
HØNEFOSS/OSLO (Dagbladet): Hønefoss - Start 0-0.

Kenneth Høie vartet opp med flere redninger i toppklasse i Hønefoss i kveld, og var hovedårsaken til at hjemmelaget ikke tok hele poengpotten.

- Dette var nok den beste kampen min for året, i alle fall, sier Høie til TV 2 Zebra.

Han vil ikke skryte alt for mye av egen innsats, men innrømmer at han hadde nok å jobbe med.

- De kjørte over oss totalt. Vi skal være grisefornøyde som fikk et poeng, sier han.

Høie får toppscoren 10 på spillerbørsen i Dagbladet. Børsen lages i samarbeid med TV 2, og kommentator Øyvind Alsaker varslet på Twitter rett etter kamp at han kom til å bruke toppscore for første gang:

«I dag må jeg ty til 10'ern på spillerbørsen for første gang, Kenneth Høie, gratulerer!» skriver Alsaker.

Frustrert keeperkollega Keeperkollega Thomas Solvoll på den andre siden av banen leverte også et par gode redninger, men sto også og irriterte seg over monsterkampen til Høie.

- Det er veldig frustrerende. Jeg står og tror det er mål tre ganger, men så kommer den ene utrolige redningen etter den andre. Det er tungt, sier Solvoll til TV 2 Zebra.

Også på tribunen var det noen som var irriterte på Kenneth Høie, for etter kampen måtte han plukke opp en liten plastflaske som ble kastet i hans retning fra tilskuerne.

MÅLLØS DANS: Stilstudie fra AKA Arena. Men mål ble det ikke. 
Foto: Sara Johannessen, Scanpix
MÅLLØS DANS: Stilstudie fra AKA Arena. Men mål ble det ikke. Foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer

- Det var sikkert noen som var misfornøyde med bare ett Hønefoss-poeng, smiler Høie, som ikke ble truffet.

HBK dominerte HBK-trener Reidar Vågenes forlangte at spilllerne skulle «blø for drakta» før kveldens kamp mot Start, i håp om at ringeriksklubben skal komme seg opp fra kvalifiseringsplassen i Tippeligaen.

Og han ønsket ingen reprise av de to siste hjemmeampene på Aka Arena (tap mot Haugesund og Stabæk).
 
HBK-spillerne responderte bra i første omgang - med tæl og vlje - men til tross for flere gode måljanser, lot scoringen vente på seg.

Umaru Bangura viste solide takter fra sin midtbaneposisjon, og spissene Davy Claude Claude Angan og Madiou Konate hadde begge hver sin store sjanse til å bringe Hønefoss i føringen, men Start - som var tannløse framover før hvilen - slapp med skrekken.
 
Ingen medaljekandidat Start ville  - med seier - fortsatt ha heng på medaljekandidatene i Tippeligaen før kveldens kamp mot HBK, men gjestene fra Kristiansand var usedvanlig tafatte framover på banen - og tapte de fleste midtbaneduellene.

Fredrik Strømstad, som spilte fra start, ble da også byttet ut i pausa til fordel for Mads Stokkelien, uten at det hjalp nevneverdig.

Keeper Kenneth Høie leverte varene, og holdt sørlendingene inne i kampen med flere kvalifiserte redninger i begge omganger.

Mot slutten så begge lag ut til å være fornøyde med ett poeng, og kampen ebbet ut uten en vinner.