Høies fjerde VM-gull

En overbevisende fallseier ga Gudrun Høie gull i 56-kilosklassen under bryte-VM i Polen i dag. Kristiansunderen tok dermed sin fjerde VM-tittel etter å ha vært borte i fem år.

To minutter og 38 sekunder brukte Høie på å beseire tittelforsvareren Anna Gomis fra Frankrike, og da ledet hun allerede 3-1 på poeng. Høie startet med ettbensangrep, som ga ett poeng, fulgte opp med en rulle og ledet 3-0 før Gomis reduserte på en dukkning. Etter drøye to minutter fikk Høie vippet motstanderen rundt på rygg og kampen var over.

Kampsporttalentet startet som svømmer men har gjort det bedre på matta. I løpet av noen få måneder er hun blitt NM-toer i judo, europamester i sumobryting og nå verdensmester gresk-romersk bryting. Neste mål er å ta OL-medalje.

De siste fem årene har Gudrun Høie prioritert legestudier i Leipzig. Hun var ferdigutdannet for en måned siden og har gjort et fantastisk comeback.

Lene Aanes fra Sportsklubben 09 kjempet seg også fram til finale, men der tapte hun på fall etter 3.02. Aanes tok ledelsen over Nikola Hartmann fra Østerrike, men Hartmann snudde kampen til 3-2 i sin favør. I sin iver etter å avgjøre kampen forsøkte Aanes en rulle, men Hartmann stoppet henne og fikk den norske jenta på rygg.

(NTB)