Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høiland avgjorde Allsvenskan

Ble matchvinner i seriefinalen.

(Dagbladet.no): Jon Inge Høiland er dagens mann i svensk fotball, etter at han satte inn en retur etter straffe og skaffet Malmö FF en 1-0-seier over Elfsborg.

Straffen kom vel ti minutter ut i 2. omgang, da Niklas Skoog ble felt. Skoog forsøkte seg selv fra krittmerket, Elfsborg-keeperen reddet forsøket, men på returen var landslagsspiller Høiland. Han klinte ballen i krysset fra kort hold.

Dermed er Malmö årets seriemester i Allsvenskan.

- Hele byen koker, det var ikke feil å score det målet. Jeg følte en enorm lettelse, nå er gullet vårt. Etter seks år i svensk fotball har jeg endelig vunnet Allsvenskan. Nå er vi alle helter, jublet Høiland til NTB.

Malmö har brukt mye penger på spillere denne sesongen, og har fått tilnavnet Real Malmö i Sverige.

- Helt fantastisk, hvilken sluttspurt. Det har vært et enormt trykk på klubben. Alle gutta har fått et ekstra klapp på skulderen, nå skal vi feire med champagne. Det blir gullfest utover kvelden, sier den norske helten ifølge NTB.

Men det skånske laget trengte hjelp for å innkassere gullet. Halmstad så lenge ut til å kunne løfte pokalen, før Magnus Johansson satte inn en straffe for IFK Göteborg i 2. omgang. 1-1 ble sluttresultatet i den kampen.

Det var altså straffene som avgjorde sesongen i svensk fotball. Og i kveld kan Høiland og Malmö feire sitt første gull på 16 år.

Örgryte må spille kvalifisering for å beholde plassen i Allsvenskan. AIK og Trelleborg rykker ned.

SERIEMESTER: Jon Inge Høiland har vært god gjennom flere sesonger i svensk fotball. I dag kom belønningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media