Høiland er klar til å banke lagkamerater

- Sverige-kampen betyr mye for meg.

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Jon Inge Høiland (27) vet mer enn noen annen hva som venter Norge på onsdag. Høyrebacken har nemlig spilt i nabolandet siden 1999, de to siste sesongene i Malmö FF.

- Det svenske landslaget har kanskje hatt litt flere store stjerner enn oss. Jeg tenker på spillere som Henke Larsson, Zlatan (Ibrahimovic) og Fredrik Ljungberg. Og mye takket være dem har de klart seg bra, sier han til Dagbladet.no.

Nesten bare utenlandsproffer

Men det er ikke bare stjernene som har løftet Sverige. Som i Norge har det kollektive stått sterkt.

- Når det gjelder den defensive organiseringen er de ganske like Norge, sier MFF-spilleren.

I den svenske troppen som var med mot Malta på lørdag var det 24 spillere. Bare fire av dem spiller i Allsvenskan. Høiland mener likevel ikke at det betyr at spillerne i den svenske toppdivisjonen er for dårlige.

- Det er nok av kandidater i Allsvenskan, men de to siste åra er det mange som har dratt til utlandet - og så er vi mange utenlandske spillere i Allsvenskan, forteller 27-åringen.

Sverige har med to MFF-spillere - Daniel Andersson og Markus Rosenberg - og Twentes Daniel Majstorovic har også spilt sammen med Høiland i Malmö.

KLAR MOT SVERIGE: Jon Inge Høiland er selvskreven i startelleveren mot Sverige, nå som André Bergdølmo har fått fri. Her med John Carew. Foto: SCANPIX
KLAR MOT SVERIGE: Jon Inge Høiland er selvskreven i startelleveren mot Sverige, nå som André Bergdølmo har fått fri. Her med John Carew. Foto: SCANPIX Vis mer

Debuterte mot Sverige

Kampen på onsdag er naturligvis ekstra spesiell for Høiland, som faktisk også debuterte mot Sverige - i Hong Kong i fjor vinter. Den kampen endte med en norsk 3-0-seier.

- Jeg har gode minner fra debuten, og tar gjerne med meg flere Sverige-minner.

Høiland er høyaktuell fra start på onsdag, siden André Bergdølmo ikke er med.

- Jeg tror det blir en jevn kamp, mellom to gode lag.

Tidligere har fotballeksperter vært kritiske til valg av motstandere i treningskamper, men at Sverige er et godt lag er det ingen tvil om. De ligger på 13. plass på FIFA-rankingen - Norge er på 36. plass.

- Det finnes ikke landskamper som er uinterresante - og en kamp mot Sverige vil aldri være betydningsløs. For meg betyr den i hvert fall mye.

Skadet til seriestart

Jon Inge har spilt fast for Malmö siden han kom til klubben, og i fjor høst vant de SM-gull. Etter åtte serierunder ligger Skåne-laget nå på 2. plass bak Djurgården - som leder på grunn av flere scorede mål.

- Vi har to poeng i snitt per kamp, og det er der vi skal være, sier Høiland.

Selv var han skadet fram til seriestart, men nå er han fullt restituert.

- Jeg er godt fornøyd med spillet mitt i de siste kampene. Jeg brukte litt tid på å komme meg etter skaden.

- Og målsetningen for sesongen?

- Vi skal forsvare tittelen!

<B>LADET OPP PÅ ULLEVAAL: Norske fans viste hva de synes om Sverige og unionen da Norge møtte Italia lørdag.
SERIEMESTER: Høiland scoret da Malmö FF ble seriemester i fjor høst.