Høiland håper Tarik er ferdigscoret

Landslagsduo møtes i toppkampen.

(Dagbladet.no) Onsdag spilte Tarik Elyounoussi og Jon Inge Høiland sammen for Norge. I kveld møtes de til en overraskende toppkamp på Fredrikstad Stadion.

Tarik pangdebuterte på landslaget med scoring mot Uruguay, og Høiland håper unggutten har scoret ferdig for uka.

- Det var bra han scoret i den kampen, så kanskje han ikke gjør det i dag, sier Stabæk-backen til Dagbladet.no.

Føler ikke presset

Bæringene leder serien med fire poeng ned til FFK. De blaa fra Nadderud har ingen planer om å la Fredrikstad krype nærmere, selv om Høiland innrømmer at det kommer til å bli tøft. Han er nemlig ikke overrasket over at dagens kamp blir et toppmøte.

- Jeg hadde ventet at Fredrikstad skulle ligge i toppen, de var gode da vi møtte dem i fjor, sier Høiland.

Tarik & Co. har overrasket de fleste andre denne sesongen. Fredrikstad ble sett på som en outsider før sesongstart, men de fleste hadde seks lag foran dem på tabelltipset. Flere av de store klubbene har imidlertid slitt i starten - og bare Stabæk har innfridd forventningene av forhåndsfavorittene.

- De leder med fire poeng, og vi må vinne for at ikke luka skal bli virkelig stor før ferien. Men jeg føler likevel ikke at det er vi som har presset på oss, sier Tarik til Dagbladet.no.

FOR EN DEBUT: Tarik Elyounoussi hadde såvidt rundet fire minutter på A-landslaget da han scoret dette målet. Foto: Eirik Helland Urke
FOR EN DEBUT: Tarik Elyounoussi hadde såvidt rundet fire minutter på A-landslaget da han scoret dette målet. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Ferie på topp

Fotballfeberen er aldri langt unna i Fredrikstad, og nå lider alle rødhvite i byen av symptomene fotballgalskap gir.

- Det blir alltid mye styr og fokus på et lag som gjør det bra. Vi føler ikke at presset har økt, for før sesongen var ambisjonene våre å være på øvre halvdel. Det som skjer nå er bare positivt, sier Tarik.

Stabæk skal gjennom to vanskelige bortekamper før ferien. Først toppkampen i plankebyen og så en tøff tur til Strømsgodsets nye kunstgress.

Dette betyr at Fredrikstad har gode sjanser til å lede Tippeligaen når spillerne tar EM-ferie.

- Vi må bare spille som tidligere i sesongen og ha det gøy - og ikke tenke på at vi ligger helt i toppen, sier Tarik.

Høiland håper Tarik er ferdigscoret
MØTES I DAG: Jon Inge Høiland og Tarik Elyounoussi feirer scoring med Riise og Carew. I kveld møtes Stabæk- og FFK-spilleren til toppkamp i Tippeligaen.