Høiland kastet ut av Bryne-trening

Innrømmer sparking og banning.

KREVER BEDRE INNSATS: Tommy Høiland, her i Viking-drakt, sier han og Bryne-laget må heve seg dersom de skal innfri målsetningen om å kjempe i toppen av adeccoligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KREVER BEDRE INNSATS: Tommy Høiland, her i Viking-drakt, sier han og Bryne-laget må heve seg dersom de skal innfri målsetningen om å kjempe i toppen av adeccoligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): For seks år siden ble Tommy Høiland spådd en framtid som toppspiss i Europa.

Nå er 22-åringen tilbake hos Bryne i adeccoligaen etter tre år i Viking.

Og det var på Bryne-trening onsdag det rant over for angriperen, skriver Jærbladet.

Ifølge lokalavisa ble 22-åringen bortvist fra økta i Jærhallen, etter at han kom med skarp kritikk av både trenere og medspillere.

Frustrasjon Han skal også ha sparket løse gjenstander og bannet stygt inne i hallen.

Høiland bekrefter episoden når Dagbladet ringer, men avviser at han kritiserte trenereamet. Han gikk bare løs på medspillerne, verbalt.

- Det var frustrasjon over at vi ikke har gjort det så bra. Vi har holdt et dårlig nivå, det gjelder både meg og laget. Det er naturlig å si fra, men det var dumt å ta det på feltet. Jeg skulle ventet til vi var i garderoben, sier Høiland til Dagbladet.

Han innrømmer at han skjelte ut medspillere og sparket ting, men påpeker at han stilte på trening både onsdag ettermiddag og torsdag i etterkant.

- Jeg er innstilt på å gjøre en jobb for Bryne, dette er en episode som jeg er ferdig med. Framgangsmåten min var feil. Jeg har ikke noe problem verken med trenerne eller spillerne, sier Høiland til Dagbladet.

Storm i vannglass Jærbladet skriver at Bryne-leder Jan Hauge opprettet personalsak på Høiland på grunn av treningskrangelen.

- Det er storm i et vannglass. Dette er sånn som skjer i alle klubber, folk sier fra på trening, sier Høiland til Dagbladet.

Bryne-trener Tommy Bergersen sier til Dagbladet at Høiland kokte over på tampen av økta onsdag, og at han derfor ble sendt i garderoben.

Seinere onsdag og i går måtte han trene på egen hånd.

- Det var en personalsak, men den er vi ferdig med. Det har fått konsekvenser for Tommy, og det har vi snakket med han om. Så setter vi en strek nå, sier Bergersen til Dagbladet.