Høiland klar for Stabæk

Landslagsback kommer fra Sverige.

(Dagbladet.no): Stabæk presenterte sin nye høyreback i dag, når Jon Inge Høiland ble vist fram for pressen i forbindelse med Stabæks trening på Nadderud.

- Stabæk er et bra lag som spiller god fotball, og kjemper i toppen av Tippeligaen. Det er en spennende klubb der det skjer mye, med god trener, gode spillere og ny stadion på gang, sier Høiland til klubbens nettside.

Det stilte ikke 25 000 mennesker for å ønske Høiland velkommen, som da Thierry Henry i sommer ble presentert i Barcelona, men at høyrebacken kan bli en nyttig tilvekst, er det ingen tvil om.

Høiland har skrevet under en kontrakt på 3,5 år, og gleder seg til en viktig høst for Stabæk, med både serie- og cupgull å kjempe om.

- Det er kjempespennende, og alle muligheter er der. 

29-åringen med en fortid i Bryne, Kongsvinger, IFK Gøteborg og Kaiserslautern har 13 landskamper for Norge, og er med i landslagstroppen Åge Hareide i går presenterte for de neste to EM-kvalifiseringskampene.

Høiland, som har vært brukt også på midtbanen og som stopper, ble seriemester i Sverige med Malmö i 2004.

LANDSLAGSBACK: Jon Inge Høiland er ferdig i svensk fotball. Nå er han på vei tilbake til Tippeligaen med Stabæk. Foto: SCANPIX
LANDSLAGSBACK: Jon Inge Høiland er ferdig i svensk fotball. Nå er han på vei tilbake til Tippeligaen med Stabæk. Foto: SCANPIX Vis mer