SKUFFET: Tommy Høiland var skuffet etter kun 2-2 hjemme mot gamleklubben Lillestrøm.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Tommy Høiland var skuffet etter kun 2-2 hjemme mot gamleklubben Lillestrøm. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Høiland med stikk til gamleklubben: - Det stemmer ikke, kontrer Kippe

LSK-kapteinen uenig i Høilands LSK-stereotypi.

 Molde - Lillestrøm 2-2 (0-1)

MOLDE (Dagbladet): Tommy Høiland fikk sjansen fra start som enslig spiss mot sin tidligere arbeidsgiver Lillestrøm i dag.
 
Da skjedde det som så ofte skjer: Høiland scoret og jublet mot gamle lagkompiser - etter forarbeid av Ola Kamara og Mohamed Elyounoussi.

- Jeg skal ikke ha så mye ære for det målet. Det var Ola og Moi som gjorde mesteparten. Jeg var bare på plass på rett sted til rett tid, sier en usedvanlig ydmyk Høiland til Dagbladet.

Han syntes ikke det var spesielt å møte gamle lagkamerater.

- Nei, det var ikke noe spesielt for min del. Det betyr ikke noe mer for meg å møte LSK enn andre lag. Jeg har spilt for mange ulike klubber i Tippeligaen, så jeg er ganske vant til å møte gamle kjente, sier Molde-spissen.

Han spurtet i et lynhurtig tempo da han ble byttet ut for Sander Svendsen tjue minutter før full tid. Det gikk så raskt at han så vidt klarte å stoppe på sidelinjen.

- Det skulle bare mangle når stillingen er 1-1 og vi jakter scoring. Vi presset på og hadde momentumet i kampen. Det var viktig å få gjort bytte raskt, sier Høiland, som var skuffet etter 2-2 og poengdeling.

- Det er ikke bra nok. Når vi leder fem minutter før full tid, skal vi klare å ro det i land. Det er skuffende, sier han.

Sendte stikk til LSK Høiland var spesielt skuffet over at LSK scoret sine to mål på det han mener var svært forutsigbart vis.

- Lillestrøm kan to ting: Det er dødballer og stikkere i bakrom. Når det er dette de scorer på, er det frustrerende. Det burde vi vært klar over, mener Molde-spissen.

LSK-kaptein Frode Kippe synes imidlertid Høilands stereotypi av LSK er i overkant enkel og lite nyansert.

- Vi er et ballbesittende lag som har mye ballen og har mange strenger å spille på, så der mener jeg Tommy tar feil, sier Kippe til Dagbladet.

- Vi var nok enda bedre på det i fjor, for vi har mistet mange gode spillere denne sesongen. Det er sant at vi er gode på dødballer og med Erling i bakrom, men vi kan mer enn bare det, mener forsvarsklippen.

Kippe ser oppover Han synes gjensynet med Høiland var som forventet.

- Tommy er rask, bevegelig og en man må passe godt på. Jeg føler vi hadde god kontroll på ham, selv om han scoret et av målene, sier Kippe.

- 2-2 og uavgjort er et bra resultat i Molde, men vi visste vi hadde gode muligheter. Molde var nok preget av det som har skjedd i Europa League, så vi ønsket å gå offensivt til verks, avslører han.

Kippe føler at klubben kan se mer oppover enn nedover på tabellen nå.

- Vi har sett nedover på tabellen mye, men etter seieren mot Tromsø forrige helg har vi fått et pusterom. Vi er fortsatt ikke sikret, men vi kan nok endre fokuset mer mot å forsøke å ta igjen lagene foran oss, sier LSK-kapteinen.

UENIG: LSK-kaptein Frode Kippe er uenig i Tommy Høilands uttalelser om gamleklubben.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UENIG: LSK-kaptein Frode Kippe er uenig i Tommy Høilands uttalelser om gamleklubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer