Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høiland mener han er Tippeligaens smarteste. Dette er Mjøndalen-profilens svar

- Han må tåle å få igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tommy Høiland kom i fokus da Molde slo Aalesund 2-1 borte i helga.

Keeper Sten Grytebust forsøkte å stille opp muren, men plutselig stilte Høiland seg opp foran Grytebust i en motsatt mur. AaFK-keeperen forsøkte å forflytte seg sidelengs for å få oversikt, men da flyttet bare Høiland seg etter.

Etterpå meldte han til Dagbladet:

- Så vidt jeg har tolket regelboka, er det ikke ulovlig å stille seg opp der.

- Så du er egentlig genial?

- Ja, jeg ligger noen hakk foran alle andre. Jeg er Tippeligaens smarteste spiller.

• Les også: Slik vurderer dommer Edvartsen det utskjelte Høiland-trikset

Reagerte Det fikk flere til å reagere. Blant annet tidligere Molde-spiller Magne Hoseth. Og i dag fulgte Mads Hansen etter. I humorens navn og uten skam dro Mjøndalen-spilleren fram medlemskortet sitt fra Mensa og lenket til Dagbladet sak hvor Høiland sa han var Tippeligaens smarteste spiller:

- Tja, var den raske kommentaren på nettet.

Til Dagbladet utdyper Hansen:

- Det er en kombinasjon av litt artig skråblikk - skråstrek - snikskryt av at jeg har høy IQ. Det er gjort med glimt i øye fra Høilands side, men han må tåle å få litt igjen. Dette er 60 prosent skryt og 40 prosent spark til Høiland.

- Hvordan vil et Mensa-medlem bedømme situasjonen?

- Hverken jeg eller han er blant de som skyr oppmerksomhet. Men sånne situasjoner er det lite å vinne på, det har ikke noe for seg. Handlingen i seg selv er ikke så ille, men jeg kjøper ikke uttalelsen om at Hoseth og Grytebust ble irriterte, så da fungerte det. For målet er vel å vinne fotballkamper? sier Hansen.

Han legger til:

- Jeg er glad jeg ikke får oppmerksomheten for dette. Hvis man tenker fotballsmartness så er Høiland betydelig smartere enn meg. Jeg mener han er en undervurdert spiller som er ekstremt dyktig på å time løp og komme seg inn i rom.

- Hva slags fordeler gir den høye IQen deg på banen?

- Det gir meg ingen fordeler på banen, eller i samfunnet forøvrig. Det er bare mitt lille trofe. Jeg mener det er kult, selv om ingen andre gjør det.

Syk Denne helga venter sesongens viktigste kamp for Mjøndalen. Vegard Hansen sa på «Matchball Mandag» i går at hvis de ikke slo Aalesund hjemme, var det meste av håpet om Tippeliga 2016 ute.

Taper Mjøndalen samtidig som Start og Tromsø tar tre poeng, venter OBOS-ligaen neste sesong.

Men for Mads Hansen har oppkjøringen vært alt annet enn optimal. Han ligger hjemme på sofaen med feber, tett nese og halsvondt.

-Er det fare for at kampen ryker?

- Akkurat nå er jeg dårlig, men dette er noe jeg pleier å få når det blir kaldere i været. Jeg velger å fokusere på at jeg kunne ha fått det på fredag eller om lørdag. Jeg tror jeg rekker å komme meg, sier Hansen.

Dagbladet har forsøkt å nå Tommy Høiland uten hell tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!