RASENDE: Tommy Høiland langer ut mot dommer Dag Vidar Hafsås etter at han fikk gult kort i stedet for straffe.
RASENDE: Tommy Høiland langer ut mot dommer Dag Vidar Hafsås etter at han fikk gult kort i stedet for straffe.Vis mer

Høiland og Pedersen raste: - Jævlig dårlig. Har dommeren dårlig hørsel?

Drømmekontring, rødt kort, høy temperatur og «nye» fjes i sentrum da Odd jublet for seier mot Strømsgodset.

• Odd - Strømsgodset 2-1 (1-1)

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Odd slo Strømsgodset 2-1 i en fartsfylt forestilling i Skien. Det var en toppkamp verdig med mange ulike ingredienser.

Tokmac Nguen herjet vilt. Rafik Zekhnini viste nye glimt av sitt repertoar. Francisco Júnior ble utvist. Henrik Kjelsrud Johansen presenterte seg. Kampen bølget fram og tilbake. Tempoet var skyhøyt. Temperaturen var høy. Kortene var mange. Scoringene var fine.

I sin første kamp fra start viste Henrik Kjelsrud Johansen (23) seg fram i Olivier Occeans skadefravær. Johansen ledet an en praktfull Odd-kontring som kulminerte i den avgjørende 2-1-scoringen som ga vertene tre poeng i toppkampen.

Det var Bentley som satte kontringen i mål. Nigerianeren, hvis fulle navn er Chukwuma Akabueze, plasserte ballen i mål fra 20 meter på mesterlig vis.

Avslutningen var omtrent like vakkert som forarbeidet. Det var nydelig. Det var effektivt. Det ga tre poeng og jubel.

Raste mot dommeren Men det kunne ha endt annerledes om Tommy Høiland fikk det som han ville. I det 86. minutt gikk Godset-spissen i bakken i duell med Espen Ruud, men fikk gult kort for filming i stedet for straffe.

- Dommeren mener jeg oppsøker situasjonen, men jeg går etter ballen. Det er rett og slett elendig dømt. Det var soleklart straffe. Det var jævlig dårlig av dommeren. Han hadde en dårlig kamp i dag. Veldig kjedelig, sier Høiland til Dagbladet.

Marcus Pedersen protesterte så heftig i straffesituasjonen at han fikk gult kort.

- Når dommeren har dømt straffe den andre veien, bør det vel ikke være så vanskelig å dømme straffe til han også. Alle hører jo at det smeller. Jeg vet ikke om han har dårlig hørsel eller hva som er problemet. Når det er sagt - vi fortjente kanskje ikke mer, sier Pedersen.

- Fordi?

- Vi skaper ikke nok. Vi er ikke gode nok på bortebane.

Fornøyd Fagermo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med seieren og Henrik Kjelsrud Johansen første kamp fra start i Tippeligaen.

- Johansen er litt yngre og bleikere enn Occean, men ellers er de ganske like. Vi er veldig fornøyd med tre poeng i denne kampen, sier Fagermo.

- Vi er gode når vi er gode. Selv uten hærfører Jone Samuelsen og Olivier Occean slår vi et godt Strømsgodset meget fortjent. Men det er det som er Odd, vi har ikke de store stjernene.

Nordkvelle straffet gamleklubben Odd fikk en fabelaktig start på toppoppgjøret mot Strømsgodset. Det var ikke engang spilt to minutter da Rafik Zekhninis innlegg ble stoppet av hånda til Bismark «Nana» Adjei-Boateng.

Dommer Dag Vidar Hafsås blåste i fløyta og pekte på straffemerket. Der gjorde Fredrik Nordkvelle alt rett. Mot klubben han spilte ifra 2007 til 2011 satte Nordkvelle straffen iskaldt i keeperens venstre hjørne.

Etter at Odd var best innledningsvis, viste Godset meg mer og mer fram utover i omgangen. I en kamp som bølget fram og tilbake, viste drammenserne at også de kan angripe.

Godset slo tilbake Blant annet skapte Godset en god mulighet etter 29 minutter. Jonathan Parr leverte et innlegg av ypperste kvalitet. Muhamed Keita headet ballen videre, men verken han eller Lars-Christopher Vilsvik fikk ballen i mål.

Dernest leverte gjestene flere gode angrep, og etter 34 minutter fikk de sin etterlengtede utlikning. Scoringen kom da Fredrik Semb Berge rotet det til for seg selv og serverte en kjempesjanse til Tokmac Nguen.

Hurtigtoget takket og bukket da han krummet nakken, satte fart og plasserte ballen iskaldt i det høyre hjørnet. Odd-keeper Sondre Rossbach var sjanseløs. 1-1 var også resultatet til pause etter en omgang hvor Tokmac herjet.

Praktfull kontring I pausen ble Keita byttet ut, selv om han ikke var skadet eller hadde gjort en svak omgang. Inn kom veteranen Øyvind Storflor. Men det var vertene som sto for den første sjansen etter hvilen.

Nordkvelles raid langs kanten var strålende. Innlegget var også farlig, men Espen Bugge Pettersens lille touch på ballen gjorde at Henrik Kjelsrud Johansen ikke klarte å heade ballen i mål i Olivier Occeans skadefravær.

Etter 73 minutter var Johansen arkitekten bak en praktfull Odd-kontring som kulminerte i scoring. Johansen forserte fram i banen før han spilte videre til Bentley. Nigerianeren, hvis fulle navn er Chukwuma Akabueze, plasserte ballen i mål fra 20 meter på mesterlig vis.

Ti minutter seinere ble vondt til verre for Godset da Francisco Júnior meide ned Zekhnini og ble belønnet med rødt kort. Så oppsto situasjonen hvor Høiland ville ha straffe, men fikk i stedet gult kort for det dommeren mente var filming.

Dermed vant Odd 2-1 over Strømsgodset og er fem poeng bak serieleder Rosenborg.

PRAKTSCORING: Chukwuma Akabueze satte inn 2-1 til Odd over Strømsgodset på aldeles nydelig vis.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PRAKTSCORING: Chukwuma Akabueze satte inn 2-1 til Odd over Strømsgodset på aldeles nydelig vis. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.