Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høiland om da han satte van Persie i skyggen: - Måtte ta fram litt artisteri

Spilte sitt livs kamp mot Fenerbahce.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med nærmere 50 000 fanatiske tyrkere på tribunene, sjokkerte Molde superstjernene til Fenerbahce med å vinne 3-1. Bragden i Istanbul startet med et straffespark skaffet av 40 år gamle Daniel Berg Hestad etter 36 minutter. Mens profiler som Robin van Persie (32), Nani (28) og Raul Meireles (32) sto og så på, bestemte Tommy Høiland seg for å lobbe ballen midt i mål. Og utførelsen av jærbuen som en gang ble omtalt som Norges største fotballtalent kunne ikke vært bedre.

- Har du sett på maken for en arroganse og eleganse, utbrøt en sjokkert Max-kommentator Frode Marti på direkten.

- Når du er på en så stor og fin stadion mot en klubb som Fenerbahce må du ta fram litt artisteri og kjøre en Panenka. Dette er den kjekkeste kampen jeg har spilt i mitt liv. Det var en fantastisk stemning, forteller en overlykkelig Høiland til MFKs egen TV-kanal.

Bragden i Istanbul Mens Nani utlignet til 1-1 like før pause, temmet stopperduoen Vegard Forren (27) og Ruben Gabrielsen den tidligere Manchester United-spissen van Persie så grundig at han ble byttet ut allerede etter 69 minutter. Da hadde Molde brukt første del av andre omgang på å kjøre fullstendig over et Fenerbahce-lag som sto med utrolige 33 seirer og kun ett tap på sine 40 foregående hjemmekamper.

Først fant Høiland, som kanskje aldri har spilt en bedre kamp, Mohamed «Moi» Elyounoussi med et «Beckham»-innlegg som sarpingen stupheadet i mål etter 53 minutter. Så økte Martin Linnes med et soloraid som endte med at høyrebacken dro seg innover i banen og banket ballen i mål fra om lag 20 meter midtveis i omgangen.

- Det var en fantastisk innsats av hele gjengen. Det viser at vi kan om vi vil. Jeg har ikke hatt en større opplevelse i noen drakt. Det er ubeskrivelig, forteller Høiland stolt.

Hyllet av Fenerbahce-fansen På 1-3 hadde hjemmelagets supportere fått nok og gikk fra å støtte Fenerbahce-spillerne til å hylle Molde-trener Erling Moes heltemodige mannskap.
 
- Vi fikk applaus på slutten. Det viser at vi har veldig mange gode spillere i Molde og at de setter pris på at vi byr opp til dans mot selveste Fenerbahce, forteller Høiland og gliser.

Mens 26-åringen løp vertenes forsvar i stykker, styrte Berg Hestad midtbanen med sin eminente fotballforståelse. 40-åringen har flest kamper både i Tippeligaen og for Molde, men slo i går kveld fast at han aldri har vært med på noe større.

- Det er kanskje den største prestasjonen Molde har gjort noen sinne. Vi jobbet livet av oss. Jeg er stolt av at vi spiller opp mot vårt beste når vi må, sier Berg Hestad.

- Voldsom inspirasjon Nils Johan Semb er blant de mange som det siste døgnet har stilt seg i rekken av gratulanter. Toppfotballsjefen bruker ord som «veldig gledelig» og «veldig sterkt» for å beskrive Molde-seieren. Mens Odd og Strømsgodset også gjorde en god kvalifisering til Europa League, kunne gruppespillet i Europa League knapt startet bedre enn med gårsdagens Moldes seier i Tyrkia og Rosenborgs ene poeng mot franske St. Etienne.

- Vi får et av våre beste år i Europa på veldig, veldig lenge. Dette bør være en voldsom inspirasjon for norsk fotball, sier Semb til Dagbladet.

epa04935475 Fenerbahce's Robin Van Persie reacts during the UEFA Europa League Group A soccer match between Fenerbahce and Molde FK in Istanbul, Turkey, 17 September 2015.  EPA/TOLGA BOZOGLU
epa04935475 Fenerbahce's Robin Van Persie reacts during the UEFA Europa League Group A soccer match between Fenerbahce and Molde FK in Istanbul, Turkey, 17 September 2015. EPA/TOLGA BOZOGLU Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!