Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opptur for Tommy Høiland og Viking i OBOS-ligaen

Høiland vil banke fotballfrelste Stavanger til opprykk: - Fornøyd med 30 mål

Med unge, lokale spillere og en merittert toppscorer, er det igjen entusiasme i Stavanger.

MÅLMASKIN: Tommy Høiland scoret hattrick mot Sandnes Ulf foran et nesten fullsatt Viking stadion. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen
MÅLMASKIN: Tommy Høiland scoret hattrick mot Sandnes Ulf foran et nesten fullsatt Viking stadion. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen Vis mer

Forrige sesong ble et bekmørkt kapittel i Viking Fotballklubbs lange og innholdsrike historie.

Stavanger-klubben endte desidert sist i Eliteserien og rykket ned til nivå to for første gang på 30 år. Jobben med å snu skuta er imidlertid for lengst i gang, og samtlige jobber nå for å ta klubben opp dit de selv og supporterne mener de hører hjemme.

Sentral i dette arbeidet er Vikings rutinerte spiss, Tommy Høiland. Han har startet sesongen med seks mål på åtte kamper, og håper å kunne lede klubben til et direkte opprykk tilbake i Eliteserien. Og da må målfangsten fortsette.

- Som spiss går jeg på banen for å score hver kamp, og vil være fornøyd med 30 mål, sier spissen halvveis på spøk, halvveis på alvor.

Toppscorertittelen

I fjor endte Kristian Fardal Opseth opp på 28 nettkjenninger for Bodø/Glimt, og tall høyt oppe på 20-tallet er slett ikke utenkelig for en toppscorer i OBOS-ligaen.

- Jeg håper jo det, men det mange som kan score på dette laget, sier han om lagets offensive kraft.

Høiland har imidlertid ikke satt toppscorertittelen som et klokkeklart mål, og har bare fokus på en ting: Å få Viking tilbake til øverste nivå.

- Stavanger er en av de største byene i Norge og skal ha et eliteserielag, slår han fast.

Fått inn friskt blod

Etter åtte serierunder ligger Viking på 2.-plass i OBOS-ligaen, ett poeng bak serieleder AaFK. De to lagene møtes til dyst på tirsdag.

Høiland har følgende forklaring på hvorfor Viking har gått fra å være et lag som nesten bare taper, til et lag som nesten bare vinner.

- Vi har fått inn friskt blod i klubben. Vi har mange unge og lokale spillere, og blitt kvitt en del spillere som kanskje ikke passet inn. Det at Zlatko Tripic valgte å komme hit, sender et signal om at Viking er et lag som skal rett opp igjen. Jeg skal heller ikke legge skjul på at vi møter dårligere motstand i OBOS, men det er tøffe kamper her også.

På 16. mai-kampen mot Sandnes Ulf var det nesten 16000 på Viking stadion. Det var nest flest i Norge, bare slått av Rosenborg. Det virker som om fotballfeberen igjen har ankommet Stavanger.

- Jeg tror publikum kjenner seg mer igjen i laget nå. Du har kanskje en nabo som spiller eller en som er fra samme område som deg. Jeg føler vi har de mer på vår side nå, forteller Høiland.

Slått seg til ro

I løpet av karrieren har spissen vært innom seks ulike klubber, med varierende suksess. Etter å ha vært i Viking mellom 2008 og 2011, returnerte han i 2017.

29-åringen har aldri fått prøve seg i utlandet, og har faktisk takket nei til mer penger og gode tilbud tidligere. Nå skal det en del til for å lokke han og familien bort fra Stavanger.

- Som fotballspiller har man alltid ambisjoner om utlandet, men nå konsentrerer jeg meg om Viking og har ikke fokus på noe annet. Jeg vil slå meg til ro her og bli i Viking en del år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media