Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høiland vraket milliontilbud for familiens skyld: - Jeg måtte ta hensyn til min datter

Kunne tjent mange millioner i utlandet.

(Dagbladet): Tommy Høiland signerte i går en treårskontrakt med Strømsgodset. Dermed forsøker hurtigtoget seg i nok en norsk klubb etter å ha spilt i Molde, Viking, Lillestrøm, Sandnes Ulf og Bryne tidligere.

Det kunne imidlertid like gjerne ha endt i et utenlandsk proffeventyr for 26-åringen. Høiland hadde nemlig mange tilbud å velge mellom, også fra flere utenlandske klubber.

Der kunne rogalendingen, som ifølge seg selv er Tippeligaens smarteste spiller, ha tjent mange millioner i året. Det avslører Strømsgodsets nye spiss overfor Dagbladet.

- Jeg hadde tilbud fra flere utenlandske klubber. Jeg kunne ha tjent mange millioner kroner netto. Det var fristende det, men penger er ikke alt. Jeg har akkurat fått en datter, og jeg og min kone følte ikke at dette var det riktige tilbudet, sier Høiland til Dagbladet.

Tok beslutningen som familie

Tommy og Maria Fløisand Høiland fikk sin datter i desember. Nå er hun to måneder gammel og skal leve sine første år i Drammen.

- Stemmer det at din kone satt ned foten for et utenlandseventyr?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi ble enige om dette sammen. Vi tok beslutningen som en familie. Vi måtte ta hensyn til vår datter. Hvis vi hadde fått det rette tilbudet, kunne jeg ha dratt til en klubb i utlandet. Men ingen av tilbudene føltes helt riktig. Derfor valgte jeg det som er best for familien min og vår trivsel. Derfor valgte jeg Strømsgodset, forteller Høiland.

FLYTTER: Tommy Høiland, som i fjor spilte for Molde, er klar for Strømsgodset og Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLYTTER: Tommy Høiland, som i fjor spilte for Molde, er klar for Strømsgodset og Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hvilke klubber og nasjoner var det snakk om?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- To ganske like klubber

Høiland synes ikke det er rasjonelt å snakke om det som kunne ha blitt realiteten. Han ville heller snakke om det som er realiteten, altså at han skal forsøke å skyte Strømsgodset til seriegull.

I så fall må hans nye arbeidsgiver slå hans tidligere arbeidsgiver Molde.

- Godset og Molde er egentlig ganske like som klubber. De spiller attraktiv fotball og utvikler spillere videre. Godset er en utviklende og selgende klubb. Det er viktig for meg å vite at det er mulig å ta steget videre en dag. Jeg håper jeg kan gjøre det, sier Høiland.

- Men akkurat nå er alt fokuset mitt på å gjøre det best mulig i Godset. Jeg tror vi kan kjempe om gull og medaljer og få klubben ut i Europa. Det er jeg veldig motivert for. Jeg gleder meg veldig.

- Ligaens ekleste duo

Trolig kommer Høiland til å spille sammen med Marcus Pedersen på topp for Drammens stolthet.

- Marcus Pedersen og meg på topp kan bli en spennende duo. Vi er begge veldig aggressive. Jeg håper vi blir ligaens ekleste duo å møte. Samtidig vet jeg jo ikke om vi får spille sammen, men jeg er i hvert fall optimist, forteller Høiland.

- Hvor mange mål bør du score for å bli fornøyd?

- Som spiss på Strømsgodset er det naturlig å sette seg et mål om å kjempe om toppscorertittelen. Såpass offensiv bør man være.

26-åringen ser frem til å flytta fra Molde til Drammen.

- Jeg tror jeg kommer til å trives godt i Drammen. Det virker som en fin by med trivelige folk. Jeg gleder meg til det som venter, forteller Høiland.