Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høiland vurderer milliontilbud fra utenlandsk klubb

Stor interesse for spissen.

VURDERER FREMTIDA: Tommy Høiland har mottatt flere konkrete tilbud. Foto: Scanpix
VURDERER FREMTIDA: Tommy Høiland har mottatt flere konkrete tilbud. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tommy Høiland (26) scoret ni mål på bare 12 tippeligakamper fra start for Molde denne sesongen. Spissen har også gjort seg bemerket utenfor Norges grenser med blant annet å ydmyke Fenerbahces verdensstjerner i Europa League.

Kombinert med at Høilands kontrakt med Molde går ut ved årsskiftet, har det ført til stor interesse fra andre klubber. Overfor Dagbladet opplyser 26-åringen at han nå vurderer flere konkrete tilbud. Et av dem er fra Molde, mens et annet er et økonomisk langt mer lukrativt kontraktsforslag fra utlandet.

- Det er mange interesserte. Det er det. Jeg vil ikke nevne navn på klubber eller land, men kan si at det er tilbud som kommer fra utenfor Skandinavia, sier Høiland til Dagbladet.

Herjet i Tyrkia I september spilte Høiland kanskje sitt livs kamp i Istanbul. Da Molde vant 3-1 borte mot Fenerbahce inneholdt oppgjøret et Høiland-show som man må tilbake til ungdomsårene hans i Bryne-drakten for å finne maken til.

På iskaldt vis lobbet den lettbeinte angriperen blant annet inn et straffespark, noe som garantert ble lagt merke til i Tyrkia. Om det er tyrkiske klubber på tilbudslisten nå, vil imidlertid ikke Høiland røpe.

- Men det er et godt tilbud. Økonomisk er det mye bedre enn det jeg har i Molde, men vi må tenke på helheten, sier Høiland som snart skal få barn sammen med kona Maria Fløisand.

Familieforøkelsen er også grunnen til at Høiland ikke er med til Amsterdam for møtet med Ajax i kveld. Kona er nemlig høygravid.

God dialog med Solskjær Sammen går familien Høiland en spennende tid i møte. Etter Fenerbahce-kampen i september fortalte jærbuen at han ikke hadde hørt noe fra Molde, men nå har også Ole Gunnar Solskjær gitt ham et tilbud om kontraktsforlengelse.

- Han har sagt at han ønsker meg med videre. Så det er en kjekk beskjed beskjed å få det. Jeg fikk den før bortekampen mot Celtic, sier Høiland.

Han stresser imidlertid ikke med å ta avgjørelsen om hvor han vil spille i fremtiden.

- Jeg må bruke denne måneden på å tenke meg om. Så vil jeg snakke med Ole Gunnar. Jeg vil høre mer om hva han tenker om neste år. Hvis jeg skal bli værende i Norge er det egentlig bare Molde jeg har lyst til å spille for, men vi er åpne for utlandet. Vi må se på helheten, sier Høiland.

Det har tidligere blitt spekulert på en overgang til Viking, men 26-åringen forteller at han ikke har hørt noe fra gamleklubben i denne omgang.

- Jeg vet de var ivrige tidligere, men nå vet jeg faktisk ikke, sier den ettertraktede Molde-spissen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media