Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høilands nye triks provoserer: - Jeg er Tippeligaens smarteste spiller

Mener han ligger et hakk foran alle andre etter sin provoserende revolusjon.

ÅLESUND (Dagbladet): Fotball er et spill i stadig utvikling. Nye triks forekommer stadig, men først og fremst på den internasjonale arenaen.

Molde-spissen Tommy Høiland har imidlertid vunnet sin nisje hvor han kan etablere nye triks. Kort fortalt handler det om hvordan man kan provosere motspillerne mest mulig.

I derbyet mot AaFK gjorde han det igjen, men denne gang på en måte ingen tidligere har gjort.

- Jeg har i hvert fall ikke sett noen gjort det før. Jeg kom plutselig på det i kamp, forteller Høiland til Dagbladet.

Kampuret viste 22 minutter da Ola Kamara skulle ta et frispark mot AaFK. Keeper Sten Grytebust forsøkte å stille opp muren, men plutselig stilte Høiland seg opp foran Grytebust i en motsatt mur (se video).

AaFK-keeperen forsøkte å forflytte seg sidelengs for å få oversikt, men da flyttet bare Høiland seg etter.

- Noen vil kanskje kalle det usportslig?

- Så vidt jeg har tolket regelboka, er det ikke ulovlig å stille seg opp der. Lufta er fri for alle. Det er ikke noe verre det enn å stille seg ved siden av motstandrens mur for å blokkere utsikten, mener 26-åringen.

KREATIV: Moldes Tommy Høiland tar nye metoder til verks for å skape problemer for motstanden. Her blokkerer han utsikten når Sten Grytebust skal stille opp muren.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KREATIV: Moldes Tommy Høiland tar nye metoder til verks for å skape problemer for motstanden. Her blokkerer han utsikten når Sten Grytebust skal stille opp muren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Tippaligens smarteste
Magne Hoseth lot seg hisse opp, akkurat slik LSK-keeper Arnold Origi gjorde i vår.

- Når de lar seg provosere, viser det at jeg har gjort noe riktig. Jeg vet ikke om Grytebust ble det, men Hoseth ble i hvert fall provosert. Det kan være med på å ta fokuset vekk fra ballen, mener Høiland.

- Så du er egentlig genial?

- Ja, jeg ligger noen hakk foran alle andre. Jeg er Tippeligaens smarteste spiller. Det er ingen andre spillere som har gjort noe slikt før, sier Høiland - uten å gi noen tegn til at det er ment som en spøk.

Bortsett fra det revolusjonerende og kontroversielle trikset, gjorde Høiland en god kamp mot AaFK. Han sendte gjestene i ledelsen og er nå oppe i ni mål på tolv kamper fra start.

Usikker fremtid Likevel er det ikke sikkert at han får fortsette i klubben neste år, all den tid kontrakten går ut ved sesongslutt.

- Vi får se hva som skjer. Jeg tror ikke det er negativt at Ole Gunnar Solskjær tilbake. Alle spillerne er fornøyd med ham, forteller Høiland.

- Han har stor respekt i gruppa og er en jeg ønsker å spille under. Men jeg vet ikke hvor jeg spiller neste år, sier 26-åringen.

SCORET: Tommy Høiland sendte Molde i ledelsen i 2-1-seieren over AaFK.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Tommy Høiland sendte Molde i ledelsen i 2-1-seieren over AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling