Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høilands nye triks provoserer: - Jeg er Tippeligaens smarteste spiller

Mener han ligger et hakk foran alle andre etter sin provoserende revolusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Fotball er et spill i stadig utvikling. Nye triks forekommer stadig, men først og fremst på den internasjonale arenaen.

Molde-spissen Tommy Høiland har imidlertid vunnet sin nisje hvor han kan etablere nye triks. Kort fortalt handler det om hvordan man kan provosere motspillerne mest mulig.

I derbyet mot AaFK gjorde han det igjen, men denne gang på en måte ingen tidligere har gjort.

- Jeg har i hvert fall ikke sett noen gjort det før. Jeg kom plutselig på det i kamp, forteller Høiland til Dagbladet.

Kampuret viste 22 minutter da Ola Kamara skulle ta et frispark mot AaFK. Keeper Sten Grytebust forsøkte å stille opp muren, men plutselig stilte Høiland seg opp foran Grytebust i en motsatt mur (se video).

AaFK-keeperen forsøkte å forflytte seg sidelengs for å få oversikt, men da flyttet bare Høiland seg etter.

- Noen vil kanskje kalle det usportslig?

- Så vidt jeg har tolket regelboka, er det ikke ulovlig å stille seg opp der. Lufta er fri for alle. Det er ikke noe verre det enn å stille seg ved siden av motstandrens mur for å blokkere utsikten, mener 26-åringen.

KREATIV: Moldes Tommy Høiland tar nye metoder til verks for å skape problemer for motstanden. Her blokkerer han utsikten når Sten Grytebust skal stille opp muren.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KREATIV: Moldes Tommy Høiland tar nye metoder til verks for å skape problemer for motstanden. Her blokkerer han utsikten når Sten Grytebust skal stille opp muren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Tippaligens smarteste
Magne Hoseth lot seg hisse opp, akkurat slik LSK-keeper Arnold Origi gjorde i vår.

- Når de lar seg provosere, viser det at jeg har gjort noe riktig. Jeg vet ikke om Grytebust ble det, men Hoseth ble i hvert fall provosert. Det kan være med på å ta fokuset vekk fra ballen, mener Høiland.

- Så du er egentlig genial?

- Ja, jeg ligger noen hakk foran alle andre. Jeg er Tippeligaens smarteste spiller. Det er ingen andre spillere som har gjort noe slikt før, sier Høiland - uten å gi noen tegn til at det er ment som en spøk.

Bortsett fra det revolusjonerende og kontroversielle trikset, gjorde Høiland en god kamp mot AaFK. Han sendte gjestene i ledelsen og er nå oppe i ni mål på tolv kamper fra start.

Usikker fremtid Likevel er det ikke sikkert at han får fortsette i klubben neste år, all den tid kontrakten går ut ved sesongslutt.

- Vi får se hva som skjer. Jeg tror ikke det er negativt at Ole Gunnar Solskjær tilbake. Alle spillerne er fornøyd med ham, forteller Høiland.

- Han har stor respekt i gruppa og er en jeg ønsker å spille under. Men jeg vet ikke hvor jeg spiller neste år, sier 26-åringen.

SCORET: Tommy Høiland sendte Molde i ledelsen i 2-1-seieren over AaFK.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Tommy Høiland sendte Molde i ledelsen i 2-1-seieren over AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!