Høitomt husker ingenting av lufteturen

Kuskene slapp unna med hjernerystelser og kutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Fire kusker var innblandet i den stygge ulykken på Bjerke Travbane i går kveld.

Eirik Høitomt og Frode Hamre ble fraktet til sykehus etter voldsomme lufteturer og harde fall, da en hest i løp 7 gikk i bakken.

Dagbladet får i dag tidlig opplyst at verken Høitomt og Hamre pådro seg alvorlige skader i ulykken.

- Jeg har fått høre at det har gått bra, heldigvis. Det så voldsomt stygt ut, men merkelig nok går det bra og de slipper unna med skrubbsår og kutt, sier Rikstoto Direkte-ekspert Stian Hallenstvedt til Dagbladet.

Rikstoto-vaktsjef Even Elvenes har fått rapporter om begge kuskene, både Høitomt og Hamre har pådratt seg hjernerystelser.

Sår og hjernerystelse - Hamre fikk et sår på haka i forhindelse med fallet, og har vært gjennom CT uten at de fant brudd. Han har vondt i både arm og hofte og bein. Og han er omtåket, med hjernerystelse. Hamre var til og fra under situasjonen på Bjerke, sier Elvenes til Dagbladet.

Rapportene om Høitomt kommer fra familie som som var med på sykehuset.

- Høitomt har fått en kraftig hjernerystelse, og ifølge hans sønn Marius husker han ingenting av løpet. Han husker heller ingenting av de to løpene før. Han har vondt i en skulder, og har fått en kraftig hjernerystelse.

Begge kuskene er selvsagt svært forslåtte etter møte med bakken i stor fart.

- Det jeg vet er at begge to er ved godt mot, de er mørbanket og fått en real omgang juling. De er ømmme fra hårrot til negler, sier Elvenes.

Fire hester var innblandet i uhellet, men Evensen kan berolige med at de firbeinte har det bra.

Hest ble liggende - Det var en hest som ble liggende i bakken etter ulykken, den lå lenge. Folk trodde den var skadd, men utstyret var ødelagt og den trengte hjelp til å komme seg løs. De øvrige tre hestene sprang løs før de ble fanget inn, etter bare noen minutter. De to hestene som falt i bakken, fikk to ekvipasjer over seg og er nok ømme i dag. Men det er ingen brudd.

Både Elvenes og Hallenstvedt ble ekstra rystet da ulykken skjedde i går, på grunn av skjebnen til den svenske kusken Jim Frich. Han lå i koma i to måneder før han våknet opp.

- Dette skjer heldigvis ikke så ofte, men det var en stygg ulykke i Sverige for ikke så lenge siden. Jeg Fikk litt vonde assosiasjoner til den episoden. Men heldigvis gikk dette bra, sier Hallenstvedt.

<strong>HULL I HUKOMMELSEN:</strong> Eirik Høitomt husker ingenting av ulykkesløpet, eller de to før, på grunn av hjernerystelsen. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
HULL I HUKOMMELSEN: Eirik Høitomt husker ingenting av ulykkesløpet, eller de to før, på grunn av hjernerystelsen. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer